V Krkonoších jsou silvestrovské pobyty již z většiny vyprodané. Volněji je zatím ve vánočním týdnu. Ve středisku Špindlerův Mlýn jsou pobyty o silvestrovském týdnu vyprodány až ze 70 procent i přes vyšší ceny. Ceny pobytů tam jsou na Silvestra nejvyšší v roce, noc ve vícehvězdičkovém hotelu stojí až tisíce korun.

Třeba penziony se ale podle informací z Libereckého kraje zaplňují pomaleji než loni, protože lidé vyčkávají, zda bude sněžit. Hotely s širší nabídkou služeb jsou ale většinou zcela vyprodané, jako například Skicentrum v oblíbeném středisku Harrachov.

I v šumavském Lipně nad Vltavou je plno. Na Silvestra je rezervováno 90 procent lůžek. Hosté si pobyty zamlouvají i půl roku předem. Rovněž ředitel Parkhotelu Tosch - Šumavské bylinné lázně v Kašperských Horách Jaroslav Fischer uvedl, že má v podstatě vyprodáno na Silvestra i mezi svátky, na Štědrý den zavírá. Téměř plno mají také hotely v Krušných horách. Sehnat pobyt na konec roku třeba v Telnici je už teď skoro nemožné.

Podobně je na tom Morava i Slezsko

Větší hotely v Dolní Moravě v Jeseníkách, které nabízejí i program pro volný čas, mají také obsazeno. Ještě několik volných míst má v Jeseníkách v závěru roku horská chata Švýcárna pod horou Praděd. I hotely v Beskydech - ve Velkých Karlovicích nebo Bílé - již mají skoro plno. V širokém okolí Nového Města na Moravě na Vysočině jsou hotely plné i v termínu před Vánocemi, protože se tam od 20. do 23. prosince koná Světový pohár v biatlonu.

Velký zájem je ale kromě hor třeba i o pobyty v lázeňském městě Karlovy Vary. Grandhotel Pupp je podle Barbory Volfové z marketingového oddělení už nyní obsazen na Silvestra ze 70 procent a na Vánoce z 60 procent. Například Lázně Luhačovice na Zlínsku mají volných jen několik posledních míst. Ani jihomoravské hotely obvykle nemají na konci roku o zákazníky nouzi. Nabízejí balíčky s relaxačními a wellness procedurami a turisté také navštěvují v regionu Punkevní jeskyně nebo propast Macocha.

Ve středních Čechách hotely většinou ještě nejsou plně obsazeny a na pobytech o Vánocích a na Silvestra převažují zahraniční hosté. Rezervace jen od zahraničních klientů eviduje hotel Karlštejn, který je v podhradí Karlštejnu.

Takhle Letecká služba Policie ČR zachytila silvestrovské oslavy v hlavním městě:

Video
Video se připravuje ...

Takhle Letecká služba Policie ČR zachytila silvestrovské oslavy v hlavním městě. Policie ČR

Fotogalerie
8 fotografií