Začátkem letošního roku Benova manželka Kirsty (35) z anglického města Kingston upon Hull otěhotněla, bohužel ji však k tomu zachvátila plicní infekce, kvůli níž musela být několikrát převezena do nemocnice. Ben proto musel omezit pracovní hodiny v zaměstnání, což pocítil na výši mzdy. „Myslel jsem, že mě v práci podpoří, ale můj šéf s tím měl zřejmě problém. Nemám tolik peněz, kolik jsem si myslel, že dostanu,“ říká Ben.

„Měly by to být šťastné chvíle, ale místo toho máme strach, co přijde a co bychom měli říct dětem,“ stěžuje si otec pěti dětí, který založil stránku na GoFundMe, kde žádá o finanční pomoc v částce dosahující hodnoty 60 000 Kč.

„Měl jsem úvazek jen 24 hodin, ale dělal jsem přesčasy na 45 hodin týdně, takže jsem vydělal dost. Teď jsem několik měsíců trpěl, když jsem nedostával obvyklou mzdu,“ uvádí Ben a dodává: „Chápu, že to není nic ve srovnání s jinými problémy, o nichž je všude slyšet a cítím se mizerně, když žádám o pomoc. Naše rodina není příliš velká a mí rodiče vydělávají pouze tolik, aby se uživili sami.“

Lékaři řekli manželům, že se jejich dítě může narodit s Downovým syndromem. Přestože po porodu zjistili, že toto onemocnění nemá, přiznali se, že je stále trýzní úzkost z nadcházejících svátků.

Benův příběh okamžitě zaujal řadu dobrosrdečných lidí, a tak trvalo jen pár hodin, než sbírka dosáhla mety požadovaných 60 000 korun. Peníze na účet sbírky nepřestaly přibývat ani poté, Ben se tedy opravdu nemusí obávat, že by jeho děti měly Vánoce pokažené. Letošní určitě ne a díky štědrým dárcům možná ani ty další.

„Chtěl bych poděkovat všem, kteří pomohli. Ani vteřinu jsem neočekával, že by se skutečně podařilo vybrat tolik peněz. Stydím se, že jsem si vybral tuto cestu, ale jinou možnost jsem neměl. Znovu všem moc děkuji,“ napsal dojatý otec na stránku GoFundMe.

Fotogalerie
5 fotografií