Po půlnoci ošetřili záchranáři celkem šedesát úrazů, z toho celá polovina se stala právě lidem, kteří zapíjeli vstup do nového roku. „Mezi úrazy dominovaly pády se zraněními hlavy či končetin a řezná poranění od skla či jiných ostrých předmětů,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Mezi opilci, které museli záchranáři ošetřovat, byly ale i tři děti do patnácti let!

Rachejtle vybuchla do obličeje

K vážnému případu vyjížděli lékaři do Frýdku-Místku. Tam utrpěl teprve pětiletý chlapec středně těžké poranění obličeje, když ho zasáhla pyrotechnika. V Kunčicích pod Ondřejníkem byl zraněný další kluk petardou - školáka (8) zasáhla rachejtle do ruky.

Od silvestrovské půlnoci do rána záchranáři zasahovali celkem 135krát. „Nárůst událostí činil trojnásobek oproti běžným nocím. Celkově byl ale průběh večera a nočních hodin srovnatelný s minulými roky," řekl záchranář Humpl.

Policisté se nejvíce potýkali s rušením nočního klidu. Na linku 158 se během prvních hodin nového roku dovolalo více než 230 lidí.

„Naštěstí se však ve většině případů jednalo jen o tradiční silvestrovské záležitosti, mezi něž patří rušení nočního klidu, výtržnosti a podobné protiprávní chování podnapilých osob,“ uvedl mluvčí moravskoslezské policie Petr Směták.

Zavřený tunel

Dopravní policisté se potýkali s problémy v Klimkovickém tunelu na dálnici D1. V jednom z tubusů se někdo pokoušel přivolat pomoc. Poškodil ale přitom požární hlásič. Provoz byl skoro hodinu úplně zastaven.

Hasiči se nejvíce potýkali s požáry krabic s rachejtlemi. „Řešili jsme po půlnoci desítku případů, kdy začaly hořet krabice od zábavní pyrotechniky," řekl mluvčí moravskoslezských hasičů Lukáš Popp.

VIDEO: Lidé se zábavní pyrotechnikou v Praze bavili už půlhodiny před příchodem nového roku.