Ve srovnání s jinými roky byl konec roku 2018 nejnáročnější na počet odložených zvířat. „Nejčastěji se jednalo o nechtěná štěňata. Díky skvělé péči ošetřovatelů si je mohou zájemci od dnešního dne vzít do svých domovů,“ uvedla tisková mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Městská policie zároveň na svém Facebooku sdílela fotografii herečky Dany Syslové s její novou psí kamarádkou Míšou. „Jedno z prvních štěňátek si odnesla herečka paní Dana Syslová. Psí holčičku pojmenovala Míša. Paní Syslová chodila štěňátka pravidelně navštěvovat a nemohla se dočkat... až dnes,“ napsali strážníci na sociální síti.

Na Silvestra a Nový rok eviduje trojský útulek 37 nálezů a 35 ztracených psů. Fyzicky provozovna přijala 18 zvířat, 13 z nich se prakticky ihned vrátilo zpátky domů. „Právě perfektní práce ošetřovatelů stála za tím, že i přes chybějící řádné označení některých zvířat se je díky popisu podařilo dohledat v systému, takže si pro ně majitelé přijeli rovnou na místo nálezu,“ prozradila Irena Seifertová.

Štědré dny otevřených dveří

Psí útulek pražských strážníků pořádal o uplynulém adventu dny otevřených dveří, během kterých byli návštěvníci mimořádně štědří. Na místo přinesli přesně 8,1 tuny krmiva, které vystačí na tři čtvrtě roku provozu. Zvířata dostala také misky, hračky, obojky, vodítka a deky do kotců. Na účtu se vybrala částka 26,5 tisíce korun. „Za projevenou pomoc velmi děkujeme a vážíme si jí. Nejen díky ní pak můžeme péči a starost o zvířata stále zlepšovat,“ uvedl ředitel městské policie Eduard Šuster.

Fotogalerie
8 fotografií