Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Silvestrovská tragédie: Mladík omylem zastřelil kamaráda, pak spáchal sebevraždu

Autor: Mii - 
2. ledna 2019
18:35

Ze čtyř kamarádů se nového roku dožili jen dva. Silvestr v americkém státě Georgia skončil tragicky. Mladík tu jen pár hodin před koncem roku při ukazování své pistole omylem vystřelil proti svému kamarádovi a zabil ho. Sám následně spáchal sebevraždu. Ještě před tím zavolal na místo zdravotníky. O incidentu informovalo na Twitteru místní policejní oddělení.

Jak přesně se nehoda stala, není podle vyšetřovatelů zatím jisté. Ale předpokládá se, že vše začalo schůzkou čtyř kamarádů v improvizovaném přístřešku na předměstí Atlanty.

Jeden z mladíků, policií identifikovaný jako Devin Hodges (15), v jeden moment začal svým přátelům ukazovat svou novou pistoli. Omylem ale zmáčkl spoušť a vystřelil směrem k Chadu Carlessovi (17).

Carless pod vlivem zranění záhy zemřel a zbývající dva členové party se rozutekli pryč. Devin chvíli v přístřešku zůstal, zavolal záchrannou službu, a než stihla přijet, spáchal sebevraždu.

Soused: Je to strašné

„Zatímco jsme se je snažili najít, slyšeli jsme z dáli výstřel. Strážník poté lokalizoval muže se střelným zraněním, které vypadalo, že si jej způsobil sám,“ popisovala policie v prohlášení.

„Je Silvestr a ještě se to stalo tak blízko našeho domova. Je to strašné,“ komentoval incident pro WSB jeden z místních starousedlíků. Jména zbývajících dvou teenagerů policie nezveřejnila.

Zobrazit celou diskusi