Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kočka Kessi uvízla na 8 dní na stromě: Ze 17 metrů ji sundal statečný arborista!

Aktualizováno -
2. ledna 2019
22:00
Autor: rc - 
2. ledna 2019
19:30

Strachy bez sebe byla chovatelka z města Ostravice v Moravskoslezském kraji. Její kočka Kessi před osmi dny uvízla na stromě. Majitelka zkusila všechno, aby mazlíčka dostala dolů, ale marně. Na pomoc přijeli hasiči i horolezci, ale nebohá kočička uvízla ve výšce 17 metrů nad zemí! Kočičku se nakonec podařilo dostat dolů arboristovi, který ji nalákal na kus ryby!

Zoufalou situaci řešila chovatelka z města Ostravice. Ta si v roce 2016 z Bohumínského útulku adoptovala kočičku Kessi. Doma již měla kocoura Borise, který se s Kessi rychle skamarádil. Ovšem pár dní před Silvestrem Kessi vyšplhala na strom a uvízla na něm. Zoufalá majitelka se všemožně snažila nebohou kočku dostat dolů, ale marně. Kessi uvízla sedmnáct metrů nad zemí! Pod stromem na svou kamarádku čekal i zoufalý kocour Boris. 

Na pomoc nebohému zvířeti vyrazili hasiči i horolezci, ale vystrašená kočička vylezla ještě výš.Jedná se o terén ve svahu v blízkosti elektrického vedení. Aktuálně se shání sítě, aby se mohly natáhnout k okolním stromům, či vytvořit pár pater ve výšce. Majitelka zoufale přijímá veškerou pomoc. Kočce již pravděpodobně nezbývá moc času, navíc s přicházejícím mrazem,“ objevil se 2. ledna příspěvek na facebookové stránce na pomoc psům. Majitelka pod příspěvkem ještě toho dne napsala, že poslední šancí je pomoc arboristy. „Moc všem děkuji za podporu, momentálně je k nám na cestě pán, který se pokusí Kessinku odchytit. Zároveň se omlouvám, že jsem zde neodpovídala, mnozí psali na messenger a strávila bych čas jen odepisováním. Pán k ní zkusí slézt přes druhý strom, má prý veškeré vybavení a zkušenosti. Je mou velikou nadějí. Jinak zítra zkusíme uspávací pušku, která ji utlumí, a opět pro ni někdo zkusí vylézt s tím, že pod ni natáhneme plachty, kdyby padala. Držte nám pěsti,“ napsala a o několik hodin později přišla radostná zpráva.

Kessi se nakonec opravdu podařilo zachránit! Statečný arborista Jindřich Š. vystrašené a hladové zvíře dle svých slov nalákal na kus ryby! „Stačil kus ryby a byla moje,“ napsal do komentářů na Facebooku. Majitelé pak publikovali fotografii, na níž si Kessi hoví na polštáři před krbem.