Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Lezete svým přátelům na nervy? Pokud děláte tyhle věci, tak rozhodně ano!

  • 11. ledna 2019 | 06:00

    Připadá vám, že na vás přátelé nemají čas, s kamarádkami si nemáte co říct a celkově mezi vámi panuje dusno? Důvodem možná může být skutečnost, že děláte něco, co druhým leze na nervy, a nechtějí s vámi zkrátka trávit čas. Tyto signály vám možná napoví. 

    Možná se zrovna ocitáte ve složitém období a neuvědomujete si, že se chováte jinak. Vaši přátelé ale změnu vycítí. Pokud jste najednou ztratili společnou řeč, měli byste se zamyslet nad tím, co děláte špatně. Tohle jsou věci, kterými lezete svým přátelům nejspíš na nervy. Najdete se? 

  • Máte ve všem pravdu

    ...
    Autor: istock.com

    Vaše pravda je svatá a málokdy přiznáte, že by ji mohl mít i někdo jiný. Jakmile s vámi někdo nesouhlasí, tak se hned urazíte. Uvědomte si, že každý má právo na svůj názor a to, že se neshoduje s tím vaším, nemusí být hned špatně. Zkuste si vyslechnout i druhou stranou a najít společný kompromis.

  • Neposloucháte druhé

    ...
    Autor: istock.com

    Potřebujete, aby vás každý vyslechl a poradil vám, ale když od vás někdo něco potřebuje, tak se otáčíte zády a děláte mrtvého brouka. Párkrát vám to možná může vyjít, ale pamatujte, že pohár trpělivosti každému jednou přeteče a že se může stát, že nakonec skončíte úplně sami. 

  • Nepřiznáte chybu

    ...
    Autor: istock.com

    Každému z nás se občas něco nepovede a každý z nás někdy řekne něco, co druhé může zabolet. Je ale důležité umět si chybu přiznat a napravit ji. Pokud to nikdy neuděláte, nakonec se na vás všichni přátelé vykašlou. Chybovat je lidské a praví přátelé vám prominou.

  • Jste negativní

    ...
    Autor: iStock

    Možná zrovna nemáte nejrůžovější období, všechno vidíte negativně a nevíte, jak z toho ven. Vašim přátelům začne časem lézt na nervy váš negativní přístup a nebudou se s vámi chtít stýkat. I když to tak někdy nevypadá, tak z každého problému vede cesta ven a právě přátelé jsou tady od toho, aby vám pomohli. Zkuste se tedy na své problémy dívat z jiného úhlu. Uvidíte, že to pomůže nejen vám, ale i ostatním okolo.

  • Pořád jenom radíte

    Přátelé vás mají rádi, ale možná máte i vlastnost, která je rozčiluje
    Autor: iStock

    Nejspíš to nemyslíte úplně tak zle, ale vaše neustálé rady začnou okolí lézt na nervy. Možná, že jimi chcete druhým pomoct, ale nejprve byste měli zvážit, zda o vaše rady vůbec někdo stojí. Neustálé kecání do osobních věcí, do práce nebo vztahů nemusí snést každý.

  • Říkáte hloupé vtipy

    ...
    Autor: istock.com

    Každý z nás občas řekne něco hloupého. Pokud se ale za každým vaším vtípkem nebo vyprávěním rozhostí hrobové ticho a smějete se pouze vy, nejspíš je něco špatně. Místo toho, abyste se za každou cenu snažili bavit okolí, prohoďte sem tam nějakou vtipnou poznámku nebo to zkrátka nechte na někom, komu to jde podstatně lépe.

  • Mluvíte stále o tom stejném

    ....
    Autor: iStock

    Neustále své okolí zahlcujete svým vyprávěním o tom, jak musíte zhubnout, změnit práci nebo si najít nového partnera či partnerku? Jednou dvakrát se vám budou snažit poradit, ale pokud tyto nářky poslouchají pokaždé, když vás vidí, přestane je to bavit. Zkuste si tyhle problémy sami vyřešit – nebo se o nich už nebavte. Příště totiž na vás kamarád/ka už čas mít nemusí.

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.