Dostali jsme od různých prodejců asi 1,5 tisíce stromků, což je množství, které nám postačí přibližně do března. Zvířatům slouží na okus,“ uvedl mluvčí brněnské zoo Michal Vaňáč.

Největší zájem měla zoo o nepoužité jedle a borovice. „Největšími jedlíky jsou v tomto směru žirafy, které spořádají tři až čtyři stromky denně. Jehličnany jsou v zimě pro zvěř důležitou náhradou olistěných větví,“ vysvětlil vedoucí útvaru krmiv Jaroslav Prchal.

Rekordní návštěvnost

Zoo zároveň zveřejnila své výsledky návštěvnosti za loňský rok, které jsou rekordní. „Dorazilo k nám 330 118 návštěvníků, což je nejvíce od roku 1997, kdy jsme začali vést přesnou evidenci návštěvníků. Nejvíce lidí přišlo v dubnu, a to 56 021 a největším tahákem byla lvíčata,“ upřesnil Vaňáč.

V roce 2019 připravuje zoo řadu novinek. „Tou první budou hned o následujícím víkendu speciální komentovaná setkání zaměřená na zajímavé informace o zvířatech, která jsou šampiony v odolávání chladu v nehostinných podmínkách. Všichni zájemci se také dozví například to, jak rosomák využívá sněžnice, proč si bobři staví hráze nebo jak škodolibý je papoušek,“ láká mluvčí zoo.

VIDEO: Brněnská zoo nabídla v loňském roce mnoho unikátů. Odchovala například čtyřoké ryby.