Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Peklo v dovolenkovém ráji: Turisté ve slavném letovisku bojovali o život! 5. NEJ hotel světa lehl popelem

Autor: rc - 
7. ledna 2019
11:23

Panenský ráj se změnil v naprosté peklo! Desítky turistů, kteří se rozhodli strávit začátek nového roku v luxusním hotelovém komplexu na Maledivách, si prožily nefalšovaný boj o život. Dřevěné bungalovy postavené na moři začaly hořet a požár se rychle rozšířil na celý ostrov.

Hotelový komplex Gili Lankanfushi, který se rozprostírá na atolu Malé, tvoří 45 bungalovů, které se tyčí nad průzračným mořem. V roce 2018 byl zvolen nejluxusnějším resortem na Maledivách a pátým nejlepším hotelem na světě. Tamní hotelové pláže si oblíbili i americký hudebník Tommy Lee či Adrien Brody.

Strávit dovolenou v jednom z luxusních bungalovů samozřejmě není zrovna levná záležitost. Noc vyjde na zhruba 4500 eur (115 425 Kč). Začátkem roku se tam přesto vypravilo mnoho turistů, kteří se do exotické ráje přijeli ohřát a utéct před před mrazivým počasím, které panuje v Evropě. Jedním z hotelových hostů byla i populární blogerka Lucy Williams.

Pohádkovou dovolenou však modelce stejně jako ostatním hotelovým hostům zničil požár, který vypukl v jednom z apartmánů ve středu hodinu před půlnocí. Ničivé plameny se rychle rozšířily do restaurace a kuchyně a poté se šířily dál hotelovým komplexem. Navíc ten večer na ostrově foukal silný vítr, který plameny hnal dál a dál. „Byli jsme vzbuzeni kolem půlnoci a nuceni utéci z bungalovu, požár zničil část resortu a mnoho bungalovů,“ popsala Marta Otaduy britskému deníku Daily Mail. „Hořící palmy padaly na pláž. Byli jsme zděšeni,“ dodala. Krásná Lucy Williams stihla před plameny zachránit jen pas a další potřebné věci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání