Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kopance, pěsti, krev: Brutální bitky školaček jsou organizované! Šokoval svědek

Autor: shp - 
10. ledna 2019
14:32

Celé Slovensko i Česko šokovalo video, na kterém se brutálně bijí nezletilé školačky. Drsná rvačka se odehrála v Košicích před očima téměř stovky rozvášněných výrostků. Záznam plný kopanců, pěstí, facek a nadávek koluje po internetu. Svědek přitom tvrdí, že jsou bitky organizované a rváčky mají dokonce své agenty.

Pro list Plus Jeden Deň promluvil školák, který tvrdí, že nešlo o první bitku. „Jde o přesný systém, něco jako kohoutí zápasy. Tzv. agenti přes spojky hledají rozhádané osoby, které jsou ochotné řešit neshody před diváky a nechají se při tom natáčet. Samozřejmě, není to zadarmo. Vybírá se vstupné, ze kterého dostanou jistou částku aktérky „představení,“ ne však oběť. Zbytek bere agent, který vyplácí ostatní z řetězu,“ tvrdí mladík.

Rvačky dívek jsou atraktivnější 

Proč se bijí děvčata, a ne chlapci? „Atraktivnější pro diváka je, když se válejí po zemi a kopou do sebe baby. Mimo to, agresivita se u děvčat zvyšuje a to je pro diváka poutavější! Oběť bitky na začátku nic netuší. Vylákají ji na určené místo pod nějakou věrohodnou záminkou. Když si uvědomí, že jde o past, už se nedá couvnout,“ odhaluje školák nebezpečné praktiky. Dodává, že takovéto veřejné bitky jsou jen předkolem na připravované zápasy.

Teď se dělá výběr děvčat, která by měla zápasit ve stylu filmu Krvavý sport. Samozřejmě, že kolo by nekončilo smrtí poražené,“ poznamenal ironicky. Redaktoři listu argumentovali, že jde o nebezpečnou hru, při které může dojít k vážnému zranění nebo smrti. „Každý ví, do čeho jde. Je to nejen o penězích, ale hlavně o frajeřině,“ mluví o motivaci. Podle školákových slov je o účast na zápasech ze strany diváků obrovský zájem.

Agenti si vybírají, koho na bitky pozvou

Dokonce takový, že všem nemohou vyhovět. Mimo to si agenti starostlivě vybírají, koho pozvou. „Nepotřebujeme děti, které přijdou domů a budou o tom, co viděly, vyprávět matce nebo ve škole učitelce,“ uzavřel deváťák, který přišel na setkání s kapucí na hlavě a slunečními brýlemi na očích. Přes ústa měl obmotanou šálu. Policie se o videozáznamu, na němž se bijí neztotožněné dívky, dozvěděla v neděli 6. ledna a okamžitě začala jednat.

Ve věci začal jednat vyšetřovatel, který nyní věc prověřuje jako podezření z trestného činu výtržnictví,“ informovala košická krajská policejní mluvčí Lenka Ivanová. Policie prověřuje i souvislosti vedoucí ke ztotožnění osob, též organizovanost a finanční podporu těchto bitek. Psychiatrička a sexuoložka Danica Caisová říká, že pěstní souboj není ničím novým. „Byl tu odjakživa, protože lidi láká pach krve. Rozdíl oproti minulosti je, že tehdy to byla lokální záležitost, teď video vyvěsí na sociální síť a v průběhu pár minut o tom ví celý svět,“ prohlásila.

Touží dívky po pozornosti?

„A právě toto je na zamyšlení, zda publicita není to, po čem ty dívky touží. Jistě, finanční stránka není zanedbatelná, ale jsem přesvědčená, že tu jde spíše o zviditelnění. Možná se nudí, nebo se doma střetávají s nezájmem rodičů, jsou vyloučené ze společnosti svých vrstevníků například pro svůj původ nebo sociální situaci a při této pouliční bitce podporované rozvášněným publikem se alespoň na pár minut cítí jako hvězdy,“ uzavřela odbornice.

antismejd ( 11. ledna 2019 10:15 )

ty čobolačky jsou fakt fajn holky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání