Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Drama při nehodě u Mohelnice: Batoleti se zastavilo srdce! Resuscitoval ho policista

Autor: ČTK, DH - 
9. ledna 2019
10:55

Srážka dvou kamionů s osobním autem dnes téměř na sedm hodin uzavřela v obou směrech silnici I/35 nedaleko Mohelnice na Šumpersku. Při nehodě se zranili tři lidé, všichni byli transportováni do nemocnic. Malé, údajně rok a půl staré dítě, musel transportovat vrtulník. Ti, kteří byli na místě nehody první, byli prý dokonce svědky jednoho hrdinského činu. 

Nehoda se stala v 09:15 u mohelnické místní části Studená Loučka na konci stoupání. "V místě zúžení ze dvou jízdních pruhů do jednoho došlo ke střetu nákladního vozidla s protijedoucím osobním vozidlem a následnému střetu nákladního vozu s dalším nákladním vozem jedoucím ve směru na Mohelnici," uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Její slova potvrzují i výpovědi těch, kteří nehodu viděli na vlastní oči. 

„V tom kopci jel kamion a protisměru byl osobák. On srazil ten osobák, Fabia cca. dvacet metrů odletěla,“ řekl pro FTV Prima očitý svědek střetu. „V té Fabii byla žena a dítě 1 a půl roku staré,“ doplnil muž.

Všichni tři zranění byli podle mluvčí převezeni do nemocnice. Nezletilé dítě do nemocnice transportoval vrtulník. Právě to by podle FVT Prima mělo být v nejhorším zdravotním stavu. Okolnosti srážky automobilů vyšetřuje policie. Na celé situaci se ale dá najít alespoň jeden světlý okamžik, to když udajně velké hrdintsví předvedl jeden z mužů, který byl u nehody první. 

„Ještě by chtělo zmínit policistu, který byl v civilu, a když jsme společně vytáhli z auta miminko, tak okamžitě poskytl první pomoc resuscitací srdíčka a tím mu zachránil život,“ doplnil očitý svědek výpověď o hrdinském činu údajného policisty.

Nehoda zablokovala silnici na více než 8 hodin. 

bibijana ( 9. ledna 2019 21:21 )

přesně tak!!! Jsou to strašná h.o.v.ada. Kdysi jsem slyšela takové pravdivé přirovnání - lidi se dělí na ty dobré a na řidiče nákladních aut.Čím větší a silnější auto - tím větší ego těchto "supermanů".

aIIahakbar ( 9. ledna 2019 21:11 )

Zk.u.rvení kamioňáci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání