Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Max před smrtí zvracel tmavou tekutinu: Pronásledovali ho satanisté!

Autor: ital - 
9. ledna 2019
15:39

Svůj život zasvětil konspiračním teoriím a nakonec záhadným způsobem i sám sešel. Britský lovec UFO a konspirační teoretik Maxwell Bates-Spiers (†39) zemřel v polské Varšavě poté, co vyzvracel tmavě hnědou tekutinu. Před smrtí Max navíc napsal své matce „Jsem v nebezpečí. Pokud se mi něco stane, pátrej!“ Podle vyšetřovatelů však na jeho smrti nemá podíl nikdo cizí.

Konspirační teoretik Max pocházel z britského města Sandwich (hrabství Kent) a svou kariéru vybudoval jako pozorovatel UFO a údajných politických kamufláží. V dubnu 2016 se účastnil konference konané ve Varšavě, kde se potkal se ženou jménem Monika Duval (50). Krátce nato mu dovolila, aby zůstal u ní doma místo návratu zpět do Velké Británie. Podle slov Moniky spolu měli pouze neformální vztah.

Dne 16. července 2016 si šel v Moničině domě lehnout na gauč, kde usnul. Předtím si ale vzal tureckou verzi antidepresiva u nás známého jako Neurol, který mu na jeho žádost Monika zakoupila, když byli na výletě na Kypru na přelomu června a července. Krátce poté, co usnul, si Monika povšimla, že přestal dýchat. Snažila se jej resuscitovat.

„Všimla jsem si, že má něco v puse, zřejmě zbytky jídla,“ vypověděla Monika a doplnila: Otočila jsem ho na stranu a z úst se mu začala řinout žaludeční tekutina. Byla hnědá, měla barvu trochu jako čaj.“ Vyšetřovatelé popsali, že když na místo dorazili záchranáři, nepodařilo se jim už Maxe zachránit a na místě konstatovali smrt. Ten den si prý v osudný den vzal až 10 tablet výše zmíněných antidepresiv.

Podle lékařské zprávy nastala smrt z přirozených příčin a vyloučilo se zavinění jiných osob. Dále se v ní však píše: „Policisté neprozkoumali tělo pečlivě a neinformovali státního zástupce.“ Maxova matka Vanessa Bates proto v rozhovoru pro britský server Kent Online pověděla: „Myslím si, že jej někdo zavraždil. Je tam spousta nejasností.“

Polská policie se rovněž dostala pod ostrou kritiku, protože vymazali Maxův laptop a textové zprávy z jeho mobilu. Podle slov matky jí prý krátce před smrtí napsal: „Tvůj chlapec je v nebezpečí. Když se cokoliv stane, pátrej!“ Jeho přítelkyně Sarah Evans zase pověděla, že jí, než zemřel, pověděl, že je vězněm skupiny, co s ním chce provést satanistický rituál.

Britský toxikolog David Rose řekl, že Max byl závislý na několika druzích léků. V roce 2015 si prý píchal 2 dávky heroinu a cracku denně a občas kouřil marihuanu. Podle něj mohly jeho smrt zapříčinit zápal plic a intoxikace drogami. V jeho krvi se prý našlo dvojnásobné množství antidepresiv, než je doporučená dávka. Rovněž se v ní objevilo množství oxykodonu, který může mít pro nezkušeného uživatele fatální následky.

Vyšetřování případu započalo v prosinci 2016, ale později muselo být odročeno, jelikož britští lékaři nedokázali stanovit příčinu smrti. Nyní vyšetřovatelé v pátrání pokračují.

antismejd ( 9. ledna 2019 18:27 )

vyzvracel ufonskýho veteřelce ten neskutečně blbej Anglán.

fido2 ( 9. ledna 2019 15:44 )

Byl to Kramný a el. proud. Tam byla také tmavá tekutina.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání