Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šok a pobouření! Rodina znásilněné ženy, která rodila v kómatu, promluvila. Postará se o dítě?

Ženu někdo znásilnil, když byla v kómatu. Pak porodila dítě.
Ženu někdo znásilnil, když byla v kómatu. Pak porodila dítě.  (Autor: profimedia)
Autor: Darina Jíchová - 
9. ledna 2019
19:10

Pacientka, která je už 14 let ve vegetativním stavu, porodila zdravého chlapečka. Nikdo ze zaměstnanců zdravotnického zařízení Hacienda v americkém městě Phoenix o jejím těhotenství nevěděl, žena se s největší pravděpodobností stala obětí sexuálního násilí. Policie případ prošetřuje jako znásilnění. Příbuzní ženy jsou pobouření, jejich právník uvedl, že rodina je rozhořčená a traumatizovaná, napsal deník The Mirror.

Novorozenec, který se narodil 29. prosince, „je v péči milující rodiny“, nechal se slyšet právník John Michaels. Dodal, že o chlapce bude dobře postaráno. Vyšetřovatelé nadále pátrají po násilníkovi. Získali povolení k odebrání vzorků DNA od všech zaměstnanců pečovatelského centra.

Nikdo nevěděl, co se s ženou děje

Zdroj sdělil tisku, že „nikdo ze zaměstnanců o těhotenství nevěděl až do chvíle, kdy pacientka začala rodit“. „Říkali, že začala sténat. Nikdo nevěděl, co s ní je,“ dodal zdroj. „Rodina je v naprostém šoku, zneužití jejich dcery je pobouřilo. Rozčílilo je i zanedbání péče ze strany střediska Hacienda,“ uvedl Michaels.

Zpravodajské stanici CNN se podařilo zjistit, že žena pochází z indiánské rezervace San Carlos, patří ke kmeni Apačů. „Když je váš blízký hospitalizován ve středisku paliativní péče, plně se spoléháte na jeho pracovníky. Zvláště proto, že jejich pacienti jsou ve velmi zranitelném stavu,“ prohlásil náčelník tamního kmene Terry Rambler.

Rezignace ředitele a nová opatření

Přístup k pokoji ženy byl po porodu omezen, středisko zvýšilo svá bezpečnostní opatření a plně spolupracuje s policií. Výkonný ředitel Bill Timmons zdravotnického centra Hacienda minulý týden ohlásil rezignaci. „Uděláme všechno, co bude v našich silách, abychom zajistili bezpečí našich pacientů a zaměstnanců,“ slíbil viceprezident Haciendy Gary Orman.

Žena upadla do kómatu potom, co se málem utopila. Při incidentu si vážně poškodila mozek.

flora ( 10. ledna 2019 09:29 )

Protože hledat mezi zaměstnanci je jednodušší. Když neuspějí asi budou hledat i mezi příslušníky rodiny a celého kmene. To půjde už hůř, po staletí si odfrkávají mezi sebou, DNA budou mít všichni dost podobnou . A ani ta zděšená rodina si nevšimla, že holce roste břicho?

alter012 ( 10. ledna 2019 06:32 )

Prečo obviňujú iba saniťákov a doktorov? Úplne kľudne si mohli chodiť do nemocnice odfrknúť aj mladý junci z kmeňa , alebo aj tato a strýkovia /dosť bežný jev v týchto kmeňoch/ !

ostuda ( 10. ledna 2019 01:26 )

nebude to nakonec ta Mšoči? podle toho filmu by v tom mohl mít prsty ten Manitů, ale nevím

Leonie ( 10. ledna 2019 00:18 )

Indiánská babička může mít další děti a množství vnoučat. Štěstím bez sebe bych nebyla, kdybych zjistila, co s mým bezbranným dítětem někdo dělá.

Leonie ( 10. ledna 2019 00:16 )

Přesně tak. Ležela tam dlouhé roky, stabilizovaná. Nebyl důvod, aby najednou začala přibírat. Tlustá těžko bude, když je 14 let na kapačkách. Z čeho by byla? Pokud jí myli, tak si toho měli všimnout. Šílená představa je, že se na ní mohl kdokoliv roky ukájet, než jí někdo omylem oplodnil. Ještě šílenější je, že mohla sloužit jako náhradní matka a omylem se u porodu vyskytl někdo nezainteresovaný.

Zobrazit celou diskusi