Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Měla jsem mít prsa jak mladá holka, pláče Jaroslava (62) po zpackané plastické operaci

Autor: jp - 
9. ledna 2019
17:29

Spor s hradeckým chirurgickým centrem kvůli zpackané plastické operaci poprsí prohrála paní Jaroslava (62). Podle soudu se neprokázalo, že by lékaři pochybili. Zamítl tak její požadavek na milionové odškodnění.

„Chápu nespokojenost žalobkyně, která očekávala zkrášlení prsou, ale výsledek byl nedostatečný a přinesl řadu zdravotních problémů. Musíme ale vycházet z toho, že podle znalce nedošlo k porušení pravidel,“ odůvodnil soudce zamítnutí žaloby.

Jaroslava přišla o kus tkáně v prsu při operaci nádoru v pravém ňadru. Plastická operace jí měla pomoci rozdíl srovnat a zlepšit kvalitu života. „Měla jsem dojem, že pravé prso mám menší, tak jsem se šla poradit, zda by šlo srovnat rozdíl,“ řekla Jaroslava v rozhovoru pro deník AHA!. „Byla jsem čerstvě zamilovaná a chtěla jsem být dokonalejší,“ vysvětlovala u soudu.

Primář hradeckého soukromého chirurgického zařízení jí prý doporučil modelaci poprsí s výměnou stávajících kapkovitých implantátů za kulaté. „Říkal, že budu mít prsa jak mladá holka,“ vzpomínala. Po zákroku se ale její život proměnil spíše v noční můru. Ani další operace stav nenapravily. „Zůstala jsem zohyzděná,“ dodala Jaroslava.

Soudit se chce dál. Její advokát řekl iDnes, že se proti stávajícímu rozsudku písemně odvolá. „Pan soudce neřešil věci, které následovaly po zpackané operaci. Třeba že mojí klientce nedali správnou velikost implantátů, což po celou dobu říká,“ prohlásil právník. Kvůli tomu podle něj došlo k infekci a zdravotním komplikacím, což soud údajně vůbec nebral v potaz.

„Další věcí je, že částka 1 177 000 korun, kterou žádáme, je pouze vyčíslení operací a reoperací, kterých klientka podstoupila šest. Nyní budeme žádat peníze za ztížení společenského postavení,“ vysvětlil advokát další plánovaný postup.

 

dzentlman ( 10. ledna 2019 08:45 )

Tak je vokaž a dělej.

salto ( 10. ledna 2019 08:01 )

illenne ( 10. ledna 2019 01:04 )

tomik007 Další hlupák, jako někteří níže. Jen polointeligenti pod anonymním nickem píší hloupé příspěvky, ale že se jich dnes zase sešlo. Banany, ov21, antismejd, jasnovidec01 a další .

illenne ( 10. ledna 2019 01:04 )

tomik007 Další hlupák, jako někteří níže. Jen polointeligenti pod anonymním nickem píší hloupé příspěvky, ale že se jich dnes zase sešlo. Banany, ov21, antismejd, jasnovidec01 a další .

illenne ( 10. ledna 2019 01:00 )

dzentlman Možná ty jsi bláznivý a ještě k tomu i hloupý. Nazvat ženu, bábou bláznivou, navíc ženu, která je po nádorovém onemocnění a plastickou operací chtěla jen srovnat rozdíl, může jen primitiv a ignorant .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání