Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Oslava narozenin v Peci pod Sněžkou skončila hromadnou bitkou: Aktérům hrozí dva roky vězení

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: chal - 
9. ledna 2019
11:45

V jednom z horských hotelů v Peci pod Sněžkou došlo v noci z neděle na pondělí k hromadné bitce asi 20 lidí. Všudypřítomný sníh rváče zchladit nedokázal, a tak se toho museli chopit policisté.

Dvě skupiny hotelových hostů se střetly ve společenské místnosti. „Vše měla odstartovat slovní potyčka mezi skupinkou hostů slavících narozeniny s dalšími hosty ve společenské místnosti,“ sdělil policejní mluvčí Lukáš Vincenc.

„Následná rozmíška vyústila ve fyzické násilí a mimo verbální útoky padly i údery pěstmi. V hotelu zasahovalo několik policejních hlídek,“ dodal mluvčí. V konfliktu podle všeho svou roli sehrál alkohol. K incidentu došlo kolem půlnoci. V přítomnosti policistů se hosté uklidnili a rozešli se do svých pokojů.

Tím však celá věc neskončila, při potyčce totiž na zařízení hotelu vznikla škoda asi 15 tisíc korun. Policisté účastníky rvačky vyslechli a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví a poškození cizí věci. „V případě prokázání viny konkrétním osobám hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta,“ uzavřel Lukáš Vincenc.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání