Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nejbohatší muž světa Bezos se rozvádí. Získá jeho žena půlku z 3 bilionů korun?

Autor: Mii - 
9. ledna 2019
18:01

Asi nikdy neměla žádná manželka naději, že z rozvodu vyjde s takovým jměním jako MacKenzie Bezosová. Její muž Jeff Bezos, zakladatel internetového obchodu Amazon a nejbohatší muž světa, ve středu oznámil, že se s ní rozvádí. Jejich vztah vydržel 25 let a pár spolu vychovává čtyři děti. Hodnota Bezosova jmění činí 140 miliard dolarů (3,1 bilionů korun) a existuje šance, že MacKenzie podstatnou část z toho získá.

Bezosovi novinku oznámili na Twitteru, kde se pod ní oba dva podepsali. „Jak naše rodina a přátelé ví, po dlouhé době lásky a pokusného odloučení jsme se rozhodli požádat o rozvod. Naše životy už budeme sdílet jen jako kamarádi,“ uvedli. Zmínili také, že ničeho nelitují, a i kdyby před 25 lety věděli, že se jednou rozvedou, stejně by do toho šli znova.

Jeff Bezos získal titul nejbohatšího muže světa loni, kdy překonal dosavadního nejbohatšího muže Billa Gatese. Aktuálně jeho jmění činí téměř 140 miliard dolarů (3,1 bilionů korun), díky čemuž drží rovněž titul nejbohatšího muže historie – žádná osoba nikdy tolik peněz nevlastnila. Bezosovo jmění je nicméně vázáno na akcie Amazonu, tudíž postupně se proměňuje podle vývoje trhu.

Vzali se po třech měsících

Jak si pár plánuje majetek rozdělit, neoznámil. MacKenzie se po rozvodu může stát jednou z nejbohatších žen světa. Zatím to ale vypadá, že rozdělování majetku bude komplikované a v určitých případech k němu ani nedojde, protože Bezosovi na některých projektech spolupracovali společně a plánují tak dělat i po rozvodu.

„Cítíme se neuvěřitelně šťastní, že jsme poznali, a děkujeme za každý rok, který jsme spolu strávili. Jako manželský pár jsme měli skvělý společný život a máme před sebou i skvělou budoucnost – jako rodiči, přátelé, obchodní partneři a osoby hledající dobrodružství,“ popsali Bezosovi ve vyjádření.

Pár se potkal v roce 1992, kdy MacKenzie k Bezosovi přišla na pracovní pohovor do investiční firmy DE Shaw. Zakladatel Amazonu zde působil jako viceprezident. Chodili spolu pouhé tři měsíce, než se rozhodli pro svatbu. K dnešnímu dni spolu mají čtyři děti – tři vlastní syny a dceru, kterou adoptovali z Číny.

Bezos Amazon založil v roce 1993 a MacKenzie celou dobu stála po jeho boku. Mohla tak být svědkem toho, jak se z internetového knihkupectví stala jedna z největších technologických firem světa, která zaměstnává desítky tisíc lidí.

Více o rozvodu Jeffa Bezose čtěte ZDE

Zobrazit celou diskusi