Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Slavného snowboardistu Michala (†37) zabila ve středu lavina: Miloval hory: Ty se mu staly osudnými

Autor: DH - 
10. ledna 2019
21:00

Tahle zpráva otřásla snad každým, kdo se na Slovensku věnuje skateboardingu nebo snowboardingu. V Tatrách pod lavinou totiž našel smrt Michal Paulovič, slovenská legenda obou výše jmenovaných sportů. Svět opustil v pouhých sedmatřiceti letech.

Milovníkovi hor a extrémních sportů se stal osudným středeční freeridový sjezd v údolí pod Velkým Kriváňem u Vratné v Tatrách. Pod Michalem „Pablem“ Paulovičem se totiž utrhla lavina a muže zavalila.

Kamarádi, kteří byli na místě neštěstí s ním, okamžitě začali muže, který byl v hloubce přibližně dvou metrů, vyhrabávat. Skialpinista měl u sebe i lokátor.

Skupinka muže opravdu našla. Michal byl v bezvědomí a potřeboval okamžitou resuscitaci. Velkou snahu při záchraně slovenské legendy extrémních sportů vynaložila i horská služba, které se ale bohužel nepodařilo milovníka zimních sportů oživit. Kvůli počasí nebylo možné nasadit vrtulník.

Záchranáři tak nakonec bezvládné tělo Pauloviče snesli do údolí pomocí lanové techniky a následně bylo transportováno dál.

„Naposledy vydechl tam, kde to měl rád. Na horách. Osudným se mu stal freeride,“ napsal na své stránky portál Boardlife.sk.

Michal „Pablo“ Paulovič startoval na slovenských i zahraničních soutěžích ve snowboardingu a je držitelem několika triumfů v tomto sportu. Zároveň také zanechal velkou stopu i v oblasti skateboardingu, kde se snažil prosazovat účast skateboardistů na OH 2020 v Tokiu.

Video:

blackhole1 ( 11. ledna 2019 10:02 )

Kdo chce kam...

pajato73 ( 11. ledna 2019 07:47 )

vrat se do hrobu, blbe

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání