Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dívka (13) zmizela po vraždě rodičů. Po 87 dnech ji našli 100 kilometrů od domova

Autor: ČTK, nkov - 
11. ledna 2019
14:05

Obrovský kámen ze srdce spadl příbuzným dívky Jayme Clossové (13), která se pohřešovala loňského října. Nečekaně se totiž vynořila sto kilometrů od místa, kde původně zmizela. Policie měla za to, že Jayme může být v nebezpečí, zmizela totiž v den, kdy neznámý vrah zastřelil dívčiny rodiče v jejich domě v městečku Barron amerického státu Wisconsin.

Žena, která nechtěla být identifikována, právě venčila svého psa, když ji o pomoc požádala vyděšená pohublá dívka s rozcuchanými vlasy. Tu po měsících policejního pátrání ihned identifikovala jako pohřešovanou třináctiletou dívku.

Pomoc žena urychleně hledala u dveří sousedů, rodiny Kasinských. Ti informovali policii, zatímco si dívka hrála s jejich štěnětem. Nepromluvila však ani slovo. Při čekání na strážníky odmítla i jídlo a vodu. Po příjezdu policie byla odvezena do nemocnice.

Šťastný podvečer ukončil 87 dní dlouhé pátrání, do kterého se zapojily tisíce dobrovolníků. Z informace o pohřešované dívce nabízela FBI dokonce odměnu. O bližších okolnostech by měla policie informovat na páteční tiskové konferenci.

Policie zadržela podezřelého

„Doufala jsem, že dnes bude ten osudný den. A o dvě hodiny později jsem zjistila, že ji našli,“ sdělila své pocity teta dívky Sue Allardová. Úlevu a radost vyjádřila i Jaymeina sestřenice na sociálních sítích. „Je naživu a na cestě domů. Všem vám ze srdce děkujeme za pomoc,“ napsala.

Přestože tisíce telefonátů s informacemi o hledané dívce nepřinesly policistům celých 86 dní žádné ovoce, místní šerif Chris Fitzgerald nikdy neztratil naději. „Slíbili jsme, že Jayme přivedeme zpět domů. Celý případ byl pro rodinu velice náročný, respektujte proto prosím jejich soukromí,“ dodal.

Krátce po nalezení Jayme Clossové policie zatkla i člověka podezřelého z jejího únosu a vraždy rodičů.

Video  EPICENTRUM: Únos Babišova syna na Krym. Přežije skandál vláda?  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi