Erika Stárková je původem z Nového Města na Moravě, odkud se později přesunula do Brna, kde vystudovala konzervatoř a herectví na JAMU. V Brně do roku 2007 působila jako členka Národního divadla, odkud se o dva roky později přesunula do souboru HaDivadla.

V současné době působí především jako divadelní herečka, která vystupuje hned v několika inscenacích. Pro některé diváky ale nemusí být tak úplně neznámá, jelikož se v minulosti objevila i v několika televizních rolích.

Všimnout jste si jí mohli například v seriálech Četnické humoresky, Kriminálka Anděl nebo Tátové na tahu. Zahrála si i ve filmu, a to třeba v Sedmero krkavcích, v adaptaci legendární povídky od Boženy Němcové nebo v Andělech všedního dne, který je natočen podle předlohy Michala Viewegha (56).

V divadle hraje většinou náročné role životem zkoušených žen. Pro dobrou roli se nebojí razantně změnit celkovou image a nemá problém ani s odvážnými kostýmy, které mnohdy ponechávají pouze minimální prostor pro fantazii. Herečku tak můžete vidět na jevišti třeba jenom v podprsence, spodním prádle a podvazcích. 

Erika má jednoho sourozence, sestru, produkční Lenku Neužil Stárkovou, se kterou jsou jako kdyby si z oka vypadly a lidé si je často pletou nebo si myslí, že jsou dvojčata. „Když mi lidé nevěří, že mám sestru, tak jim to radši vygoogluji. Myslím si, že ta podoba vznikla jenom tím, když si Erika obarvila hlavu na blond. Protože podobné jsme si až v poslední době,“ přiznala v rozhovoru pro rádio Wave hereččina sestra Lenka. 

Role Pavla v seriálu MOST! je pro herečku velmi zajímavá a jak sama přiznala, byla to pro ni výzva a těšila se na ni. Zajímavostí je, že aby role Dáši působila autentičtěji, rozhodli se tvůrci seriálu její postavu předabovat. Hlas jí propůjčil herec Jan Cina (30), který nedávno zazářil v show Tvoje tvář má známý hlas.

Vedle herectví se věnuje i zpěvu. „Jako herečka jsem si splnila svůj sen, za což jsem moc ráda. Ale také zpívám, a se svou kapelou přezpíváváme písničky. I když v současné době pracuji i na vlastní tvorbě,“ dodala talentovaná herečka. 

Seriál MOST! vysílá Česká televize každé pondělí ve 21:05.

Fotogalerie
49 fotografií