Vážila přes metrák a zadýchávala se i při procházce. Jak dokázala zhubnout o téměř 40 kilo?

Na pláži roku 2012 Christine učinila zásadní rozhodnutí.
Foto: Instagram.com
18. ledna  2019 
 06:00

Christine Carlos si v roce 2012 hrála se svou dcerou na pláži, když si uvědomila, že při váze přes sto kilogramů už nestačí s dechem. "Byla jsem obrovská a cítila se neustále malátná," vzpomíná Christine na nešťastné období, od kterého uběhlo už šest let. "Chtěla jsem být v kondici pro své dospívající dítě a mít své tělo pod kontrolou," dodává.

Osudný den na pláži motivoval Christine k tomu, aby v průběhu roku zhubla o  neuvěřitelných pětačtyřicet kilogramů. Začala dělat drobné změny ve stravě a cvičení a postupně zvyšovala své cíle. "Zbavila jsem se postupně všech svých zlozvyků," vysvětluje Christine, která v té době přečetla spoustu časopisů o zdraví a hubnutí.

Christine vyměnila smažené zpracované potraviny za pokrmy, jejichž základem je zelenina a pouze nezbytný podíl sacharidů. Její jídelníček tak vypadal následovně.

  • Snídaně: ovesná kaše a vejce
  • Oběd: salát s francouzskou zálivkou vinaigrette
  • Večeře: ryba se zeleninou

Nicméně jednou týdně si Christine udělala volný den, kdy uspokojila své touhy po jídle bohatém na sacharidy. A jaká byla její nejčastější volba? Burger s hranolky z batátů!

Vedle zdravého stravování Christine poctivě dodržovala i pitný režim. Obvykle vypila téměř čtyři litry, jelikož konzumace vody jí zaháněla chuť k jídlu. Aby na pití vody nezapomínala, nosila s sebou všude obrovskou lahev. Občas si s dodržováním příjmu tekutin pomohla tak, že vodu ochutila sladidlem bez cukru.

Vedle dietních úprav se Christine snažila navyšovat i svůj aktivní výdej. Šest dní v týdnu trávila pětačtyřicet minut na trenažéru, který měla v suterénu v domě. "Začínala jsem chůzí a s ubývajícími kilogramy jsem tempo zrychlovala, až jsem přešla na jogging (tj. klus)," tvrdí Christine.

Do své rutiny začlenila také cvičení zvané tabata, které je založeno na intervalech a vysokointenzivním cvičení. Po čase se pak přesunula do posilovny a začala zařazovat cviky zaměřené na sílu a výkon.

I když už v létě roku 2013 si Christine splnila svůj cíl, rozhodla se ho posunout, a to až ke kulturistické soutěži v kategorii bikini fitness. Najala si profesionálního trenéra a začala na sobě pracovat ještě mnohem více. "Vzpíráním jsem hubla ještě mnohem rychleji a má postava se mi měnila před očima," popisuje Christine.

Po absolvování dvou soutěží se jí pár kilogramů vrátilo, ale stále je štíhlá a zpevněná. S váhou třiašedesát kilogramů je víc než spokojená a pomáhá s hubnutím i ostatním. "Nesoustřeďte se na dlouhodobý cíl, ale na to, co potřebujete udělat v přítomném okamžiku. Jen tak neztratíte motivaci," radí na Instagramu svým fanouškům Christine.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji