Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Opilá žena (†62) zkolabovala: Probudila se až v márnici

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: ital - 
19. ledna 2019
14:40

Zaměstnanci márnice v ruském městě Bělogorsk zažili šok, když zjistili, že žena (†62) kterou policie prohlásila za mrtvou, ve skutečnosti dýchá. Neprodleně ji převezli do nemocnice, kde skončila na jednotce intenzivní péče. Tam ale po několika hodinách zemřela doopravdy, a to kvůli podchlazení a otravě alkoholem.

Dvaašedesátiletá babička popíjela alkohol se svými příbuznými ve vesnici Vasiljevka v oblasti Amur ve východním Rusku. Když příbuzní ráno vstali, zjistili, že nejeví známky života. Přivolali policistu, který u ženy konstatoval smrt. Následně ji zaměstnanci pohřební služby převezli do márnice v Bělogrosku. Rodinní příslušníci začali řešit formality související s pohřbem.

Když ženě jedna ze zaměstnankyň pohřebního ústavu chtěla připevnit na palec štítek s jejím jménem, všimla si, že se domnělá mrtvola pohnula. Neprodleně zavolala ambulanci a záchranáři ji 40 minut resuscitovali. 

Šedesátnici pak dopravili do bělogorské nemocnice, kde skončila na jednotce intenzivní péče. I tak ovšem zemřela na následky podchlazení. Lékaři potvrdili, že pokud by ihned dostala řádnou lékařskou péči místo pobytu v márnici, mohla přežít.

Případem se nyní zabývá policie a další právní složky. Podle zdravotníků je na vině policista, který porušil pravidla. „Policista nezavolal sanitku, jak nařizují instrukce. Místo toho ženu sám označil za mrtvou, přivolal pohřební službu a nechal ji odvést do márnice bez příslušných protokolů,“ domnívají se. Případ řeší policejní inspekce.

petrw ( 19. ledna 2019 18:08 )

banany

mckartny ( 19. ledna 2019 16:43 )

Sucho teplo rozpalena pec...asi se chystá pro mě něco dobrého co víc si přát...já se probudil na konečný tam to rozhodně taková idilka nebyla

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání