Další rodinná tragédie zasáhla irsko-amerického herce Liama Neesona. Poté, co se mu při fatálním pádu na lyžích zabila jeho manželka Natasha Richardson (†45), mu teď odešel další blízký, synovec Ronan Sexton (†35).

V roce 2009 se hercově manželce Natashe Richardson stalo osudným lyžování bez helmy v kanadském Quebecu. Při zdolávání sjezdovky pro začátečníky upadla a utrpěla vážná zranění hlavy, kterým později podlehla. S herečkou se seznámil v roce 1993 na Broadwayi, kde spolu hráli ve hře Anna Christie. Předtím žil s anglickou herečkou Helen Mirren (73). Se zesnulou manželkou měl dvě děti a po její smrti se už nikdy znovu neoženil.

Neesonův synovec Ronan byl nejmladší ze šesti dětí sestry Bernadette. V roce 2014 si užíval se svými kamarády noční tah městem Brighton v Británii a v jednu chvíli dostal špatný nápad, který se mu krutě vymstil.

Posilněn alkoholem se rozhodl vylézt na typicky anglickou červenou telefonní budku. Jenže ta stála na vyvýšeném mole, a tak když to Ronanovi uklouzlo, čekal ho více než šestimetrový pád. K velké smůle upadl na hlavu a od té doby byl doktory udržován v umělém spánku. Nyní, po pěti letech, na rozsáhlé následky zranění zemřel.

Herec Liam Neeson, který zazářil třeba ve filmech Láska Nebeská, Schindlerův seznam nebo Star Wars, nese tragické situace velmi těžce. Po smrti své manželky měl velký problém se z toho vzpamatovat. 

„Zasáhne vás to. Je to jako vlna. Najednou vás přepadne silný pocit nestability. Země přestane být stabilní. Časem to přejde, ale někdy mě ten pocit znovu přepadne. Její smrt nikdy nepůsobila skutečně. Vlastně ani teď tak nepůsobí," svěřil se herec v roce 2014 americkému moderátorovi Andersonovi Cooperovi. 

Stávalo se mi, že jsem ji občas slyšel otevírat dveře v našem bytě v New Yorku, především prvních pár let, a čekal jsem, že uslyším její hlas," dodal Neeson. Přiznal také, že po její smrti měl několik let obrovské problémy s alkoholem. 

VIDEO: Rozhovor s Liamem Neesonem: Jak si užil natáčení se Scorsesem?

Video
Video se připravuje ...

Rozhovor s Liamem Neesonem: Jak si užil natáčení se Scorsesem? Bioscop