Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Je libo taneček? Plesová sezóna v Brně právě začíná, vyberte si ten pravý

/
  • Kančí ples je originál, v případě nudy vám vrátí vstupné
    19. ledna 2019 ● 15:18

    Smím prosit? Moravská metropole si kromě tradičních velkých zábav přichystala i kuriozity jako kančí ples či méně typické country a swingové tanečky. Zajímavostí je ples inspirovaný karnevalem v Riu a již po dvaadvacáté se v Brně sejdou sportovci na Plese olympioniků.

  • 1.

    Ples olympioniků a sportovců


    Hotel Inernational bude v sobotu 26. ledna hostit Ples olympioniků a sportovců. Je tradiční taneční zábavou, kterou mají v kalendáři všichni příznivci sportu v Brně. Letos proběhne již 22. ročník. Akce přesahuje hranice Brna a sjíždějí se na ni významné osobnosti sportu z celé ČR. Ples bude jako v minulých letech moderovat Šárka Kašpárková se svým partnerem ze Stardance Janem Tománkem. „Nyní máme jedno až dvě vystoupení za rok. Ale potkáváme se, naše rodiny si hodně rozumí. Já dělám kondiční trenérku tanečníků i jeho synovi, čili i takto se potkáváme. Je to propletenec, narazíme na sebe v Brně často,“ uvedla Kašpárková. Cena vstupenky je 1500 korun.

    Video
    Video se připravuje ...

    Ples olympioniků Markéta Malá

  • 2.

    Ples jako Brno

    Ve stejném termínu jako Ples Olympioniků se koná Ples jako Brno 2019. Podle jednoho z organizátorů, Bedřicha Snášela, bál nabídne „svět plný luxusu, květin, delikates a hvězd“. Vystoupí Chinaski, Mikolas Josef a Orchestr Gustava Broma. Zajímavostí je účast pianistky z Británie – Holly Brewer. Britská zpěvačka a pianistka se podobně jako Mikolas Josef úspěšně účastnila finále Eurovize. Stejně jako loni bude hosty po celý večer bavit Libor Bouček. Ples jako Brno je už vyprodaný, za vstupenky chtěli pořadatelé nemalou částku - od 8 470 až po 21 780 korun. 

    Ples jako Brno
    Autor: Robert Klejch

  • 3.

    Kančí ples

    Od čeho je odvozen onen netradiční zvířecí název bálu? Je to ples kapely „Kanci paní nadlesní“, která na něm už od počátku hraje jako hlavní kapela. Kromě nich na akci vystoupí pouze cimbálová muzika VE.PŘI. A pokud se vám zábava líbit nebude, ušetříte, protože vám organizátoři vrátí vstupné! „Snažíme se o to, aby si to všichni užili společně a na jednom místě. Návštěvníci mohou kdykoliv vrátit lístek a my jim vrátíme plné vstupné,“ říká za organizátory Michal Vaňáč. Kančí ples se koná  1. března v kulturním centru Semilasso, vstupenky k sezení lze koupit za 280 korun. Osmý Kančí ples se letos ponese v duchu 80. let. 

    Kančí ples je originál, v případě nudy vám vrátí vstupné
    Autor: Archiv Kančí ples

  • 4.

    Swing a country ples

    Dělnický dům je oblíbenou plesovou destinací. Pokud nechcete platit za vstupenku tisíce korun, „Dělňák“ je dobrá volba. Navíc letos hostí spoustu různých druhů tanečních zábav. Nadchne milovníky country hopsání, ale i obdivovatele swingu. Saxofony budou v Židenicích kvílet 15. března 2019. Již potřetí se koná swingový ples, který provází brněnská jazzová kapela WraaDap Band. Nebude chybět ani lekce swingu od speciálních učitelů - dětí. Cena vstupenky je 300 korun. „Letošní country bál s kapelou Wénovi Kidi se bude konat 2. března,“ upřesňuje Eva Ludvíčková z Dělnického domu. 

    Swingples
    Autor: profimedia.cz

BLESK PREMIUM
Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...
Jdi na hlavní stránku Blesk.cz

Dnešní horoskopy