Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Chlapec (2) je už 5 dní ve 100metrové studni! Je ještě naživu?

Autor: rc - 
17. ledna 2019
20:26

Už pět dní se všichni snaží zachránit teprve dvouletého Julena Roselleho, který ve španělském městě Totalan spadl do studny hluboké přes 100 metrů! Na místě dokonce zasahují záchranáři, kteří už pomáhali horníkům v Chile. Ovšem hodiny a dny ubíhají a záchranáři se obávají, že chlapec už by mohl být po smrti. Do hluboké studny dokonce byla spuštěna kamera, po chlapci ale ani stopy…

Julen Rosello si v neděli odpoledne hrál s dalším dítětem na zahradě ve městě Tutalan vzdáleném asi třicet minut od Málagy. Rodiče zrovna připravovali tradiční španělské jídlo Paella. Dvouletý chlapec se rozeběhl po zahradě a spadl do hluboké studny. Na místo okamžitě vyrazili záchranáři, ovšem k chlapci se nemohli dostat. Studna je široká pouhých 25 centimetrů, takže pro dospělého člověka je nemožné, aby se dostal dovnitř.

Z prvopočátku se ze studny ozýval pláč, ale postupem času začal utichat. Záchranáři do studny spustili kameru, ale chlapce se nepodařilo zachytit. V písku byl objeven balíček s bonbony a plastový kelímek, který měl Julen u sebe. Na místě zasahují stovky záchranářů a na pomoc nebohému chlapci dokonce přijel i švédský záchranný tým, který zachraňoval zasypané horníky v Chile v roce 2010.

Záchranný tým do práce povolal dokonce kopáče, kteří se snaží vedle studny vykopat díru, díky níž by se do ní mohli dostat. Ovšem zatímco práce pokračují, čas neúprosně letí. Od tragédie uplynulo již pět dní. Policie však uvedla, že stále pracuje s tím, že je chlapec naživu.

Podle zdroje britského listu Daily Mailu, který je obeznámen s případem, je nemožné, aby chlapec přežil tak dlouho. Podle něj by chlapec mohl přežít maximálně 120 hodin, pokud by měl přístup k vodě. To je však velice nepravděpodobné. Chlapcův otec uvedl, že minulý měsíc byla studna prozkoumána odborníkem a nebyla v ní nalezena voda.

Zoufalí rodiče Jose (29) a Vicky (29) se však nevzdávají naděje. Ode dne tragédie spí ve stanu u studny, aby byli svému synovi na blízku. V neděli Jose popsal, co tragédii předcházelo. „Moje žena si odeběhla zavolat do práce, aby jim řekla, že nepřijde. Byla s Julenem a požádala mě, abych na něj dohlédl, zatímco telefonovala. Byl jen pár o kroků ode mě. Šel jsem přiložit do ohně, kvůli paele, a on začal utíkat. Viděli jsme, jak spadl dolů do díry,“ popsal hororový okamžik pro DailyMail.

Pokud by se chlapce nepodařilo zachránit, rodiče by ztratili již druhé dítě. V roce 2017 zemřel na infarkt Julenův bratr Oliver. 

Taurus70 ( 18. ledna 2019 08:11 )

Procpak zase neni diskuse u clanku Zidi v Praze se bouri kvuli zdaneni cirkevnich restituci?Ale vlastne mate pravdu,proc ukazovat co si o nich lide opravdu mysli😂😂😂😂😂

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání