Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Michal (†13), který uhořel na Ústecku: Do kamen lil benzin, kamarád pak převrhl kanystr a nastalo peklo

Autor: dce - 
18. ledna 2019
10:37

Policie stále zjišťuje, co přesně se stalo v chatě v Habrovanech, ve které před minulým víkendem uhořel teprve třináctiletý Michal. Údajně nalil do kamen benzin... Za otřesnou chybu zaplatil životem, jeho o dva roky starší kamarád skončil v nemocnici s popáleninami.

Tajně chtěli prý víkend strávit v chatě otce jednoho z nich. Rodiče o ničem nevěděli – tvrdili jim, že tráví noc jeden u druhého. Jenže v chatce, kde ve skutečnosti nocovali, byla zima a chlapci si chtěli přitopit – nenapadlo je bohužel nic lepšího než použít hořlavinu.

Podle Deníku Michal do kamen nalil benzin. Po výbuchu, který následoval, se jeho patnáctiletý kamarád pokoušel kanystr s hořlavinou odstrčit nohou, ale převrhl ho a během pár sekund celý interiér pohltily plameny. Starší chlapec ještě stihl uniknout – polonahý proběhl kolem sousedů do hospody, kde měl být jeho otec.

Až pozdě všem svědkům došlo, co se děje – Michalovi uvnitř už nemohli pomoci. Přeživšího chlapce převezli záchranáři na popáleninové centru do nemocnice v Praze. „Zmíněný chlapec je stále hospitalizovaný ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady na Klinice popáleninové medicíny. Jeho stav je stabilizovaný,“ uvedla mluvčí nemocnice Jana Roubalová. Policisté ho údajně ještě nevyslechli. Ti navíc kvůli věku účastníků odmítají sdělit jakékoliv další informace.

Aduanaadu ( 18. ledna 2019 17:14 )

Protoze oba bili ***i

nika70 ( 18. ledna 2019 12:18 )

Co tam ti kluci dělali, že byli polonazi?!

zvonik54 ( 18. ledna 2019 11:24 )

A máme nového Palacha. To určitě udělal kvůli potlačované svobodě v ČR přátelením se naší vlády s Rusákama! To určitě, určitě!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání