Ač Buckinghamský palác potvrdil, že princ Philip vyvázl z autonehody bez vážnějšího zranění a byl pouze v šoku a silně otřesen, svědek od nehody Roy Warne (75) tvrdí opak. Ten se dostal na místo činu jako první a bez rozmyšlení zasáhl, přišel s tvrzením, že při manipulaci s princem měl na rukou jeho krev.

Popsal též detaily těsně před kolizí, která se stala ve čtvrtek krátce před třetí odpoledne. „Viděl jsem, jak se auto převrátilo a říkal jsem si do p*dele. Ještě než jsem zastavil, řekl jsem manželce, ať zavolá záchranku. Kouknul jsem dolů a měl jsem na rukou princovu krev. Jediné, na co jsem v tu chvíli myslel, bylo, díkybohu jich tu není víc,“ vypověděl Roy deníku The Sun a poté řekl, že vložil svou ruku pod princovu paži, aby mu pomohl dostat se z převráceného Land Roveru. Vévoda z Edinburghu byl podle něj dezorientovaný.

Podle Buckinghamského paláce ale nepotřeboval žádné lékařské ošetření, ale bude v příštích dnech bedlivě monitorován, zda je jeho zdravotní stav v pořádku. I když byl manžel britské královny Alžběty II. v nesmírném šoku, bezprostředně po nehodě udělal něco obdivuhodného. Jakmile se dostal z vozu, pospíchal k druhému autu a ptal se, zda jsou ženy a miminko v pořádku. 

„Už si nepamatuji, co první přesně říkal, ale nenadával. Byl očividně v šoku, ale šel se ihned zeptat, jestli jsou všichni ostatní v pořádku,“ přiznal svědek nehody Roy. Co si ale pamatuje, byla slova prince, když ho pomáhal z vozu vytahovat. „Moje nohy, kam si mám dát nohy?“ ptal se Philip svého zachránce. 

Policistům pak vévoda přiznal, že byl osvícen sluncem těsně před nehodou. V tomto úseku takový důvod dopravních nehod není nic výjimečného. 

VIDEO: Podívejte se na unikátní záběry, kde byl syn Philipa, princ Charles, ještě dítě!

Video
Video se připravuje ...

Princ Charles jako dítě Youtube.com/The British Monarchy

Fotogalerie
49 fotografií