Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nehoda za 26 milionů! Vlak u Liberce rozmačkal kamion, zázrakem nikdo nebyl zraněn

Autor: ČTK - 
22. ledna 2019
17:55

Škoda za více než 25 milionů korun zůstala po úterním ranním střetu osobního vlaku s nákladním autem na železničním přejezdu nedaleko Liberce. Zraněn nikdo nebyl. Nehoda se stala na frekventované trati z Liberce na Jablonec nad Nisou a dál na Tanvald, Harrachov a do Polska. Podle policie zřejmě nákladní automobil uvízl na přejezdu. Vlaky tam stále nejezdí.

Nehoda se stala pár minut před 08:00 v Prosečské ulici mezi Vratislavicemi nad Nisou a Prosečí. „Na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor," upřesnil mluvčí drážní inspekce Martin Drápal. Nejde ale o hlavní silnici na Jablonec, a tak automobilový provoz moc nezkomplikovala. Na vlaku je podle Drápala škoda milion eur (25,6 mil. Kč), na 100.000 korun odhadli vyšetřovatelé škodu na trati a na 200.000 na nákladním voze.

Okolnosti nehody vyšetřuje vedle drážní inspekce i policie. „Nákladní automobil pravděpodobně uvízl na přejezdu, strojvedoucí pravidelného vlakového spoje již nebyl schopen střetu zabránit. Provedené dechové zkoušky jak u řidiče nákladního vozidla, tak u strojvedoucího byly negativní," doplnil mluvčí liberecké policie Vojtěch Robovský.

Na několik vlaků cestující čekali marně, provoz měl být podle prvotních informací obnoven do 10:00, zatím ale mezi Libercem a Jabloncem stále vlaky nejezdí. České dráhy proto mezi oběma městy zavedly náhradní autobusovou dopravu. Lidé mohou využít i tramvaj a regionální autobusy. Podle Robovského potrvá zřejmě výluka až do 18:00. Kamion je totiž tak zaklíněný, že bude třeba k vyproštění použít těžkou techniku.

hpavel ( 22. ledna 2019 22:13 )

Ono když se napíše kamion tak to spíš někdo rozkvikne než že to byla jenom nějaká ošatka.Děsnej bulvár.

krtek. ( 22. ledna 2019 20:07 )

to bude to modrý na kolejích, to má aspon správný počet koleček

hpavel ( 22. ledna 2019 18:54 )

Víte jak vypadá kamion?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání