Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Z kamionu se vysypalo 80 tisíc plechovek piva. Lidé šíleli, odnášeli je po kartonech

Video se připravuje ...
Autor: Mii - 
23. ledna 2019
17:30

O nedostatek alkoholu se dlouho nemusí bát řada lidí na thajském ostrově Phuket. Když totiž tento týden projížděl oblastí kamion převážející plechovky piva, havaroval a celý obsah nákladu vysypal na silnici. Jeden z hlavních tahů tak zabarikádovalo 80 tisíc plechovek. Lidé rychle přispěchali a začali si pivo ze silnice odnášet domů. Incident nyní vyšetřuje policie.

Ačkoli nehoda nebyla nijak masivní, zpráva o rozsypaných plechovkách se okamžitě rozšířila po celém ostrově. Na místo tak začali přijíždět lidé na kolech, motorkách i ve vozidlech vybavení velkými pytli, do kterých pivo cpali, co to šlo. Jiní lidé si prostě do rukou naskládali několik kartonů a utíkali pryč.

Šílenství zachytila pouliční kamera. Ukazuje osoby zcela pohlcené do sbírání plechovek a jejich následného odvážení. Na záznamu je také vidět, jak se pivo povalovalo doslova v celé ulici, nebylo možné skrze ni projít, aniž by člověk o spoušť nezavadil.

Iniciativa lidí mohla vypadat jako pomoc s uvolněním vozovky, podle policie ale šlo o obyčejné krádeže. Byť se plechovky piva povalovaly všude, lidé nedostali povolení si je vzít – stále to bylo zboží firmy, které kamion náklad vezl. Policie proto již zatkla čtyři lidi a vyšetřuje další.

„Přiznali se, že viděli ostatní lidí brát si plechovky, tak začali taky,“ popisoval místnímu serveru The Thaiger šéf policie Phuket Sompong Thiparpakun. „Všechno prý už vypili,“ dodal.

Nevytočil zatáčku

Že je vypili, až tolik policie neřeší. Větší problém by byl, kdyby je začali rozprodávat. „Pokud získáme důkazy, že někdo pivo vzal a pak ho začal prodávat, může si být jistý, že bude potrestán. Brát cokoli z místa nehody je nelegální,“ varoval Thiparpakun.

Řidič kamionu uvedl, že vůz se mu převrátil, když najel moc rychle do zatáčky. Policie ale operuje s verzí, že náklad nebyl dostatečně pevně zajištěn. Sirimongkon Logistics, distributor piva, mezitím poslal stížnost místním strážníkům, že nápoj nezvládli před zloději zajistit. Podle něj bylo v kamionu 86 400 plechovek piva značky Leo v hodnotě dvou milionů thajských bahtů (1,4 milionu korun).

djaba ( 24. ledna 2019 19:33 )

Byla by mi hanba vzít si jedno jedinné .

HledacPravdy ( 23. ledna 2019 19:05 )

Stejně se to po nehodách nemá prodávat, tak vlastně pomáhali..

Zobrazit celou diskusi