Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Skandál místostarosty metropole: Hajloval a vedl fotbalové chuligány!

Autor: DH - 
31. ledna 2019
17:02

V bratislavském Ružinově se radují z nového místostarosty. Martin Patoprstý má za sebou ale hodně drsnou minulost. Na fotografii byl zachycen při hajlování, a dokonce byl členem ultras, radikálních fanoušků bratislavského fotbalového klubu Slovan.

Patoprstého si za svého zástupce vybral nový starosta městské části Martin Chren, který ho za extrémistu nepovažuje. „S kvalitním stínem totiž dokážeme udělat pro Ružinov hodně dobré práce,“ napsal Chren na svůj facebook. „Je to pro mě obrovská čest, pocta a zároveň zodpovědnost a výzva dokázat ještě více,“ pochlubil se na sociální síti sám Patoprstý. A jeho minulost skutečně vrhá velice temný stín, jenže na jeho pověst.

Martin Patoprstý chtěl v roce 2016 kandidovat za stranu SNS do parlamentu. Na kandidátce musel ale skončit, protože se na internetu objevila fotografie, na které hajluje ve vaně ještě s dalšími muži. Podle slovenské tiskové agentury TASR patřil mezi vůdčí osobnosti skupiny Ultras Slovan Pressburg, kteří jako hooligans navštěvovali zápasy fotbalového klubu Slovan Bratislava.

Novopečený místostarosta měl být stíhán za výtržnictví, ublížení na zdraví, a v roce 2005 měl dokonce podle antifašistického serveru blackblog.sk dostat za ublížení na zdraví dvouletou podmínku. V souvislosti s tím mu měl být i na dva roky zapovězen vstup na území České republiky.

Proti minulosti svého kolegy se ale starosta ohradil. „Jsem přesvědčený, že nikdy nesympatizoval s žádným extrémistickým hnutím,“ uvedl pro Denník N Chren. Hajlování na fotografii označil za odporné, řekl však, že fotografie prý vznikla před více než čtrnácti lety a Patoprstý se za ni už několikrát veřejně omluvil.

Místostarosta Ružinova sám sebe nebezpečného neshledává. „Jsem úplně normální manžel, otec, soused, kolega a občan,“ uvedl na svém facebooku a doplnil, že na inkriminované fotografii je mu dvacet let.

Patoprstý je již po dvě volební období ružinovským zastupitelem, kandidovat chtěl i do městského zastupitelstva, kde se 6322 hlasy skončil druhý pod čarou. V Ružinově mu na druhé místo stačilo pouhých 1605 hlasů.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání