Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Epileptička upadla při záchvatu zadkem na radiátor. Na pravé půlce má 20 cm velkou jizvu

Autor: shp - 
1. února 2019
19:18

Krvavé a bolestivé zranění, které zní spíš jako špatný vtip, utrpěla mladá maminka z anglického Eastbournu ve východní části hrabství Sussex. Při epileptickém záchvatu spadla Rebecca Peasgoodová (25) na rozžhavený radiátor. Během příhody se na něm „škvařila“ celých 20 minut. Následky jsou děsivé.

Po letech nejasných příhod a záchvatů byla Rebecce v roce 2010 konečně diagnostikována epilepsie. Tehdy jí bylo teprve 16 let. Lékaři jí předepsali léky, které nemoc dostaly pod kontroly. Od doby, co je začala brát, měla jen dva záchvaty ročně.

V roce 2016 se Rebecca doma zotavovala z pádu z koně, při němž si zlomila nohu. „Cítila jsem se mizerně, protože jsem byla uvězněná sama doma. Doktor mě varoval, že budu mít sádru minimálně tři měsíce,“ vzpomíná mladá Angličanka.

Omdlela a spadla na radiátor

„Šest týdnů po události, jsem byla sama doma a topení jelo naplno, protože venku mrzlo. Po pár hodinách mi bylo příliš horko, tak jsem se převlékla do trenýrek od pyžama. Poté jsem si šla do kuchyně pro pití. Jak jsem vstala, zamotala se mi hlava. Snažila jsem se udržet, ale spadla jsem na zem,“ pokračuje.

„Další věc, kterou si pamatuji, je, že jsem se probudila po 20 minutách, můj bratr se mnou třásl a křičel moje jméno,“ říká Rebecca. Sourozenec zraněné ženy okamžitě zavolal ambulanci. „Uvědomila jsem si, že jsem musela mít další záchvat. Náhle jsem cítila neskutečnou bolest na zadku. Jako bych byla v ohni,“ vypráví.

Morfium proti bolesti nefungovalo 

Při převozu do nemocnice jenom plakala. „Doktoři mi dali morfium na bolest, ale nefungovalo a já byla hysterická. Lékaři mi řekli, že jsem utrpěla popáleniny 3. stupně a budu zjizvená celý život. Kdykoliv mi sestry měnily obvazy, bylo to, jako by mě bodaly,“ vybavuje si Rebecca.

Příliš jsem se bála podívat se do zrcadla. Sestrám jsem řekla, že na to ještě nejsem připravená. Nemohla jsem si sednout, ležet jsem musela na boku nebo břiše. Až po pár týdnech jsem dostala odvahu podívat se do zrcadla,“ přiznává.

Nejhorší pohled života

Veškerá kůže byla spálená a všude jsem měla děsivé puchýře. Byl to ten nejhorší pohled, byla jsem zahanbená,“ smutní Angličanka. Po měsíci a týdnu, když jí sundali sádru z nohy, jí lékaři vzali z nohy kůži pro transplantaci. Už to vypadalo, že se blýská na lepší časy.

Jenže to nedopadlo... Kožní štěp se zanítil a kvůli infekci musel být odstraněn. „Bolest byla tak neskutečná, že jsem musela být při čištění pod anestetiky,“ pokračuje Rebecca. O tři měsíce později jí lékaři voperovali druhý štěp, který se naštěstí uchytil. Na strašlivou událost však nemůže žena dodnes zapomenout.

Stydí se obléct do plavek

„Tahle událost mi změnila život, byl to šílený incident. Stále se mi vrací to, co se stalo,“ uzavírá maminka jednoho dítěte. Dnes se kvůli 20 centimetrů velké jizvě stydí obléci plavky a má problémy se sebevědomím. Nejdůležitější však je, že přežila a ze zranění se zotavila.

Pozor, v galerii je zobrazeno děsivé zranění. Snímky nejsou vhodné pro slabší povahy!

Zobrazit celou diskusi