Krásná brunetka Denisa Spergerová, která mezi deseti finalistkami zvítězila, měří 182 centimetrů a její míry jsou 85-60-93. Vítězky pojedou letos reprezentovat Českou republiku na světové soutěže krásy, jako jsou Miss World, Miss Grand International, Miss International nebo Miss Intercontinental," uvedla ředitelka soutěže Taťána Makarenko (29).

Diváci v sále brněnského Bobycentra i u televizních obrazovek měli možnost vidět úvodní taneční vystoupení všech finalistek. Potom následovalo krátké představování a po ní přehlídka kolekce večerních rób od návrhářky Natali Ruden. Nechyběla ani promenáda v plavkách, po ní si každá z deseti finalistek vylosovala otázku a musela na ni odpovědět. Závěr obstarala opět prohlídka v róbách návrhářky Ruden.

Akce měla i charitativní rozměr. Výtěžek z finále a veřejná sbírka připadne České neonatologické společnosti, která se stará o novorozence. „Stejně jako každý rok vybíráme peníze pro předčasně narozené děti. Je důležité pomáhat. Tyto děti si nemůžou pomoct samy a je to start do jejich života, tak chceme, aby byl kvalitní," uvedla Makarenko.

Na slavnostním vyhlášení letošní královny krásy Miss Czech Republic 2019 se na pódiu vystřídaly hudební hvězdy jako Victoria Velvet, Emma Drobná, Majk Spirit nebo rapperka Sharlota. Mezi hosty večera byla i vítězka minulého ročníku soutěže Kateřina Kasanová, která se pochlubila výstavním dekoltem bez podprsenky.

Fotogalerie
42 fotografií