Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Prostitutky se dočkaly podpory od zdravotních sester. Politik se zhrozil

Autor: peb - 
9. února 2019
22:20

Zdravotní sestry volají po dekriminalizaci prostituce ve Velké Británii. Sexuální pracovnice by se tak prý častěji nechávaly testovat a nebály se nahlašovat násilnické klienty na policii. Kritici ale tvrdí, že by to jen zvýšilo počty prostitutek a nevěstinců v rodinných čtvrtích.

Zdravotní sestra z Bristolu Lou Cahillová míní, že prostituci nechce legalizovat, ale pouze dekriminalizovat. „Existuje mnoho argumentů pro dekriminalizaci,“ napsala na svůj twitter. Toto téma se bude probírat na květnové konferenci Královské vysoké školy zdravotních sester. 

Mezinárodní svaz sexuálních pracovníků debatu vítá. Současný stav prý nutí prostitutky, aby žily v ústraní, což je uvrhává do většího zdravotního rizika, než by bylo nutné.

„Je to příšerný nápad. Sestry by se měly soustředit na medicínu a ne na právní a morální otázky,“ uvedl britský konzervativní politik Andrew Rosindell. 

Prostituce už je dekriminalizována například na Novém Zélandu, za určitých podmínek je pak zcela legální v Německu a Nizozemsku. 

doktormediciny ( 10. února 2019 10:26 )

To mate zvracene predstavy..Ty sestry dle Unie maji mit vysokoskolske vzdelani.Od toho se odviji nedostatek sester, nebot s tou vysokou skolou si najde lehce zamestnani jinde/ myslim v nasem state/..

kamjdu ( 10. února 2019 00:43 )

Ne že by mě šlapky nadchýnali, ale mají pravdu ty sestry.

Dannero ( 9. února 2019 23:21 )

Nevím podle čeho soudí že by pak bylo více prostitutek, pochybuji že legalizace zvyšuje zájem žen o tuto profesi. Pokud to někdo chce dělat, tak se o legálnost moc nezajímá.

Zobrazit celou diskusi