Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na těhotnou ženu zaútočila nožem její dcera! Nechtěla devátého sourozence!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: DH - 
18. února 2019
18:39

K nebývale agresivnímu činu došlo v německém městě Bad Salzuflen. Šestnáctiletá dívka zde kuchyňským nožem napadla svoji jednačtyřicetiletou matku, která navíc čekala dítě. Cíl měla jasný, probodnout ženě břicho.

Útok se odehrál v lázeňském centru spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko v sobotu. Policie však o celém incidentu veřejnost informovala až v pondělí. 

Napadená byla údajně Katja S. (41), která na svět údajně přivedla devět dětí a je profesionální zdravotní sestrou, jež podle deníku BILD dokonce napsala několik knih pro nastávající matky. K incidentu došlo v bytě, kde ji atakoval jeden z jejích potomků, konkrétně dcera Aimee.

Ta dokonce během útoku kuchyňský nůž o matku zlomila. Ani to ji však neodradilo a ženu se snažila uškrtit. Naštěstí se však oběti podařilo z bytu hrůzy uniknout k sousedům, kteří těžce zraněné ženě přivolali pomoc v podobě záchranky a policie.

V současné chvíli není jasné, jakou motivaci měla dcera k útoku, jemuž přihlíželi i dva její sourozenci. Policie je prozatím velice nesdílná. Útočnice byla neprodleně po příjezdu policie zadržena v prvním patře bytového domu a kriminalistům nekladla žádný odpor. Následně ji eskorta transportovala na uzavřené oddělení psychiatrické léčebny, kde je i nyní. Dívka měla údajně psychické problémy už dříve, týden před hrůzným činem navštívila jiné zařízení kvůli sebevražedným sklonům, hospitalizována ale nebyla.

S motivem souvisejícím s duševní poruchou šestnáctileté teenagerky pracují i vyšetřovatelé. „Vycházíme z toho, že útok má na svědomí psychicky nemocný člověk,“ řekl médiím státní zástupce Christopher Imig. Ten potvrdil, že případ policie vyšetřuje jako pokus o zabití a zároveň o potrat.

Pobodaná je v 26. týdnu těhotenství, lékaři ale tvrdí, že ji i dítě, přes brutalitu útoku, zachrání.

mak ( 18. února 2019 21:05 )

Co to je pokus o potrat, když byla v 29. tt? Pokud o dvojnásobnou vraždu leda tak.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání