Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Adam s kumpány polil chlapečka (3) kyselinou: Zoufalý pláč si pak nahrávali

Autor: DH - 
19. února 2019
19:45

Tříletému chlapečkovi podle policie chladnokrevně chrstli kyselinu do obličeje! Ve Velké Británii pokračuje soud se sedmi obžalovanými, kteří měli v létě roku 2018 v jednom z obchodů ve Worchestru poleptat malé dítě. Obžalovaní, mezi nimiž je i otec oběti, jsou i tři Slováci a jedna Češka. Jeden z mužů si měl podle obžaloby dokonce útok natočit na telefon.

Záznam dlouhý dvacet devět sekund byl přehrán před soudem. Obžaloba tvrdí, že měl posloužit jako důkaz hrůzného činu, jež by pachatelé následně předložili objednavateli, otci poleptaného tříletého chlapečka.

Podle obžaloby je čin prací organizované skupinky, akt samotný ale údajně vykonal Slovák Adam Č.. Loni 21. července ho u toho měl pomocí aplikace Messenger natočit jeho krajan, Jan D. Právě on nyní stanul před soudem a podrobil se křížovému výslechu od státního zástupce.

Slovák nejprve odmítl, že by nahrávku pořídil úmyslně. Podle svých slov během nakupování nahrával vzkaz svojí ženě. V něm se prý chtěl zeptat, zda má dětem koupit nějaké hračky. To mu ale státní zástupce Jonathen Rees příliš nevěřil. „Prostě jste to zapnul přesně tři sekundy předtím, než se odehrál ten útok, ano?“ zeptal se ho u soudu útočně prokurátor. To Jana rozhodilo. „Když jsem byl na telefonu, tak jsem možná něco zmáčkl, nevím,“ uvedl nepřesvědčivě. Když se ho státní zástupce ptal na to, zda vůbec o možnosti nahrávání na Messengeru ví, odpověděl, že neví. Takto se výslech chvilku táhl.

„Předpokládám, že důvod pořízení nahrávky byl jasný. Chtěli jste mít prostě důkaz toho, že jste tu práci odvedli,“ vyhrkl během soudu ostře naladěný Rees na Jana D. To Slovák rázem odmítl. „Prostě jste si nahrál na telefon, jak ten malý chlapeček po útoku pláče, že?“ pokračoval prokurátor. „Ne,“ slyšel opět stejnou odpověď Rees. Poté státní zástupce nechal záznam přehrát. Zcela zřetelně na něm byl chlapcův pláč slyšet.

Jan D. u soudu připustil, že měli ženu sledovat. Když se ho ale prokurátor zeptal, proč tedy hned po činu, který údajně nevykonali, z obchodu utekli, Jan D. uvedl, že mu jeden z jeho parťáků řekl, že už půjdou domů, protože jsou unavení. To ale státního zástupce rozpálilo doběla. „Jsou to všechno blbosti, že pane? Vaše tvrzení, proč jste odešli, je prostě absolutní blbost,“ obořil se Rees na Slováka.

Po několika dalších otázkách zasedání soudu skončilo, pokračovat ale bude dalšími výslechy.  

K poleptání tříletého chlapce kyselinou došlo v červenci minulého roku, kdy ho měla parta Slováků polít kyselinou sírovou. Útok si měl objednat čtyřicetiletý otec dítěte. Motiv činu? Otec se údajně nemohl smířit s tím, že ho partnerka a matka jeho dítěte opustila. Najal si tak proto ostatní obviněné, aby dítě poranili a matku zdiskreditovali. Plánování útoku však muž odmítá.

Úloha obžalované Češky Martiny B. v případu je zatím nejasná, podle některých informací ale měl chlapce sledovat a následně ho napadnout poblíž jeho školy. Prý se ale bála, protože na místě bylo tehdy hodně lidí.

Mezi obviněnými dále figurují dva muži z blízkého východu Jabar P. a Saied H. a také Slovák Norbert P.

sebr ( 20. února 2019 10:57 )

Tak teď už Angláni vědí, co znamená český výraz "uhlí" a je jedno, jestli tato pakáž pochází ze Slovenska, nebo Afriky! Ale nezaznamenal jsem žádnou reakci protixenofobních vítačů na takové obohacování. Jestli nehledají temné Putinovy nitky.

pavel11 ( 20. února 2019 08:57 )

Pokud bude demokracie humusu,korupce,sajrajtu nebude pořádek.Všechny okamžitě popravit na náměsti!

pepen ( 20. února 2019 08:52 )

Jsou to parchanti bez mozku...nejvyšší tresty zmetkům !!!Všem bych tu kyselinu chrstnul taky do obličeje !!!!

Samsung10 ( 20. února 2019 08:28 )

Proč tuto lůzu hned nepovesí?

ja-stana ( 20. února 2019 00:11 )

Konec světa nastává. Cigáni se spřáhli s muslimama.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání