Manželé se poznali v roce 1999, zplodili syna Filipa. Divoký má ještě dva starší syny z předchozích vztahů. Podle jeho vyjádření jej ale zklamali. „Řekl jsem jim, že jestli mi nebudou pomáhat, upravím v závěti jejich podíl na dědictví v jejich neprospěch,“ rozpovídal se u soudu Divoký. 

Proč by mě zabíjela? Měla všechno

Pro o více než třicet let mladší choť Evu měl ale jen slova chvály. „Motivace Evy nebyla, aby mě zabila. Ten sňatek byl z lásky. Se mnou měla všechno, co chtěla – volnost, dostatek peněz, to má dnes málokdo. My jsme si tak důvěřovali, že když řekla, že jde s kamarádkami, tak jsem se nesnažil nějak ji hlídat,“ popsal soužití milionář.

Svůj majetek na dotaz soudce odhadl na desítky milionů korun. „Takže tvrzení, že Eva nabízela tomuto člověkovi za mou smrt padesát milionů, je naprostý nesmysl,“ řekl Divoký. „Mohla si brát z mého účtu, co chtěla, panovala mezi námi důvěra,“ dodal podnikatel.

Divoký uvedl, že vlastní pozemek na Seychelách, kde hodlá postavit turistický resort. Manželka měla být v investici jeho pravou rukou. „Všechno je ve spisu, stavební povolení, vyjádření ministerstva životního prostředí, spousta dokumentů v angličtině, ona mi s překlady pomáhala. Já si umím anglicky maximálně nakoupit. Kdyby plánovala vraždu, byla by hloupá, vždyť ten resort ještě nestojí. Proč by vraždila,“ uvedl ve svém monologu v soudní síni.

Video
Video se připravuje ...

Policisté ve tmě zachránili ze srázu v lomu Hády zcela vyčerpaného seniora (70). Jak se ukázalo, šlo o rafinovaný vražedný pokus dvou pachatelů, jak starce připravit o život. Policie ČR Brno

Údajný vrah: Oba jsme oběti chamtivé ženské

Syn Filip, který měl v minulosti problémy s drogami, prý absencí matky trpí. „Je fixovaný na matku i na mě. Když byla vzata do vazby, stáhl se do sebe.“ 

Na adresu Josefa K. (28), který je chtěl shodit ze skály, uvedl během výslechu několik nelichotivých výrazů, až musel soudce milionáře napomenout. 

 

Ten se mu nejprve v reakci na jeho slova omluvil za to, co udělal. Vzápětí ale zaútočil. „Vaše žena není oběť. Vy i já jsme oběti ženské chamtivosti. Já nejsem zvíře, to bych vás snědl nebo shodil dolů. Uvědomil jsem si, co dělám,“ řekl Josef K.

„Osmdesát procent z toho, co jsem řekl, je pravdivé. Nešel jsem tam, abych ho vědomě zabil. Snažil jsem se mu pomoci zpět ze skály nahoru. Paní G. mě na všechno připravila,“ dušoval se obžalovaný.

Soud: Pro kauci dodejte podklady

Divoký ale Blesku řekl, že své ženě bezmezně věří. „Navštěvuji ji každých 14 dní ve vězení. Je to pro ni těžké, ale pro mě a syna také.“ Soud obdržel žádost o propuštění Evy G. na kauci, jednání ale odložil. 

„V případě peněžité záruky si musí soud udělat názor na majetkové poměry složitele. Vaše žádost musí být doplněna o výpis z účtu, prohlášení o majetku, výpis z katastru nemovitostí. Minulost složitele bez poskvrny, je nutno doložit výpis z rejstříku trestů, taktéž musí být složitel bez přestupků,“ sdělil Divokému předseda soudu Miloš Žďárský.

Divoký odmítl uvést, kolik peněz je připraven složit, údajně by se mohlo jednat o pět milionů.

Přijde i Kajínek?

Kuriozitou soudního procesu je i fakt, že obžalovaný Josef K. zatáhl do případu také omilostněného trestance Jiřího Kajínka. Tomu údajně navrhl společně natáčet videa na YouTube. „Byl to takový hochštapler, který se tu vydával za nějakého režiséra. Byl zábavnej, já se vždy zasmál, ale to bylo všechno,“ řekl pro Blesk.cz Kajínek. Teď ale obhajoba žádá, aby byl právě Kajínek předvolán jako svědek!

Hády

Co se stalo

Milionáře shodil 4. listopadu 2017 v přírodní lokalitě Hády Josef K. ze skály. Ten se však udržel výstupku a přivolaní záchranáři s policisty jej zachránili. Motivem obou milenců podle žaloby byla snaha se dostat k dědictví ve výši desítek milionů korun. Teď jim ovšem hrozí trest až 20 let v base.

Proces podle všeho dospěje k rozsudku začátkem března, kdy je nařízeno poslední přelíčení.

Fotogalerie
15 fotografií