Incident se měl stát v pátek na jedné z ostravských zastávek. Dívka si celou situaci velmi dobře pamatovala a policistům ji i detailně popsala. Muž přijel na zastávku černým autem a školačce začal nabízet různé věci. Prvně to byla čokoláda, potom jí nabízel i odvoz. Dívka se ale nenechala přemluvit a vše odmítala.

Když se muži nepodařilo dostat ji do auta, přes okénko školačce alespoň naznačoval nejrůznější sexuální praktiky. Pak odjel. S chladnou hlavou hned dívka volala na policii.

Rozjelo se pátrání

Policisté začali celou situaci hned prověřovat a povolali i odbornici. „Vzhledem k charakteru události se prověřováním okolností skutku započali intenzivně zabývat kriminalisté a komisařka, specializující se na práci s dětskou obětí,“ informovala mluvčí policie Gabriela Pokorná.

Informace, které jim dívenka podala o autě, ale policistům neseděly. Žádné takové auto totiž místem neprojelo. „V průběhu prověřování bylo zjištěno, že na dívkou uvedeném místě se žádný popsaný vůz nenacházel a byly zjištěny i další skutečnosti, které nekorespondovaly s jejím tvrzením,“ dodala policistka Pokorná.

Nelhala poprvé

V pondělí se školačka policistům přiznala, že nic z toho, co jim řekla, se nestalo. Vše si vymyslela. „Kriminalisté následně zjistili, že dívka již v předchozích letech měla uvádět fiktivní informace v souvislosti s prověřováním dalších trestných činů,“ doplnila mluvčí Gabriela Pokorná.

VIDEO: Desetiletou školačku někdo znásilnil cestou z kostela