Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Brutální vraždu mladé matky v Liberci soud potrestal 19 lety vězení: Muž tvrdí, že je nevinný

Autor: CTK - 
19. února 2019
14:35

Za vraždu Ukrajinky z léta 2016 potrestal Krajský soud v Liberci Rumuna Mariuse A. 19 lety vězení. Po odpykání trestu ve věznici se zvýšenou ostrahou by měl být vyhoštěn z republiky na dobu neurčitou. Rodina zavražděné ženy požadovala 1,7 milionu korun jako náhradu za nemajetkovou újmu, soud ji s nároky odkázal na civilní řízení.

Rozsudek není pravomocný, obžalovaný se na místě odvolal. Muži hrozilo 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest. K vraždě kamarádky své bývalé družky se nepřiznal, vinu od počátku odmítal. Motivem jeho činu podle obžaloby bylo, že Ukrajinku vinil z rozpadu svého vztahu s bývalou družkou.

Mladá žena zemřela násilnou smrtí v noci 10. srpna 2016 ve svém bytě na sídlišti pod libereckým vlakovým nádražím. Vražedná zbraň se nenašla, podle obžaloby šlo o ostrý nástroj s čepelí o délce asi deset centimetrů. Vrah s ním ženě zasadil čtyři rány.

Bezprostřední příčinou její smrti byl šok z nadměrné ztráty krve při bodném poranění srdce a levé plíce. V bytě byl v té době i její, tehdy pětiletý syn. Nic ale neviděl, byl v jiném pokoji. Pachatel po činu mrtvolu odnesl z bytu k 300 metrů vzdálenému mostu přes Nisu, kde byla nalezena po dvou dnech pátrání.

Muže policie usvědčila na základě nepřímých důkazů. Mezi stěžejní patřila DNA obžalovaného nalezená na laně, které měla zavražděná Ukrajinka kolem krku. Pachatel ho zřejmě použil pro snazší manipulaci s tělem. Nalezen byl i otisk boty. Policie dospěla k závěru, že takové boty Ailieseie vlastnil, i když to popíral.

antismejd ( 19. února 2019 20:25 )

Rumun zabil Ukrajinku? Vůbec bych tyto NELIDI neřešil.......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání