Pověrčiví obyvatelé z venkovské osady Lady Frere v Jihoafrické republice žijí ve strachu. Narodilo se tu totiž mrtvé jehně, které svým děsivým vzhledem připomíná člověka. Mládě je podivně zdeformované, má obří tělo a žádné chlupy. Většina místních je přesvědčena, že jde o »dílo ďábla«.

V oblasti zavládla taková panika, že úřady provincie Východní Kapsko na místo poslaly tým expertů, aby provedl testy a případ objasnil. Podle ředitele veterinární služby Dr. Lubabaly Mrwebiho jehně sice připomíná člověka, ale je samozřejmě vyloučeno, že by jím z části bylo.

„Můžeme potvrdit, že fotografie je pravá a že se v Lady Frere narodilo velmi zdeformované jehně, které připomíná člověka. Samozřejmě jím ale není, jde o zdeformované jehně, které se narodilo již mrtvé, jelikož se v rané fázi těhotenství nakazilo virem horečky údolí Rift. Zároveň je nutno zmínit, že ovce má 28 párů chromozomů, zatímco člověk jen 23 párů, takže není možné, aby lidská spermie oplodnila ovčí vajíčko a vznikla z toho životaschopná bytost,“ vysvětlil Dr. Mrwebi v reakci na prohlášení místních vesničanů.

Místní ale stále věří, že jde o něco nadpozemského a zlověstného. „Když to viděli starší, řekli, že to bylo sesláno ďáblem a jde o výsledek kopulace člověka s ovcí a pak zavládla panika. Hodně lidí se bojí, co bude následovat a neoddychnou si, dokud to nebude spáleno,“ popsal jeden z vesničanů místním médiím.

Video: V Guatemale se narodilo prase s lidskou hlavou

Video
Video se připravuje ...

V Guatemale se narodilo prase s lidskou hlavou. Youtube.com