Učitelka M. K. (†39) byla známa tím, že se ráda napije a střídá sexuální partnery. Do maringotky přišla 24. června 1987 dobrovolně, aby tam s dělníky oslavila »svatého Jana«. Oslavy se však protáhly, takže žena zůstala na staveništi další dva dny. Stavební mistr M. D. (33) ji 26. června našel, jak leží opilá na zemi v jeho maringotce.

Chtěl s ní souložit, ale když si uvědomil, že je žena prakticky v bezvědomí, usoudil, že nebude mít námitky ani proti drsnějším praktikám. Vzal smeták, rukojeť natřel indulonou a zasouval ji ženě do pochvy. Když ani na to žena nereagovala, vzbudil svého podřízeného a spolu ji vynesli před maringotku. Tam jí strčili do pochvy hadici a pustili vodu. Později tvrdili, že ji tím chtěli jen probrat.

Poté stavební mistr M. D. odnesl opilou učitelku do své maringotky, kde se pokoušel o soulož, žena však z genitálií silně krvácela. Nakonec padla tváří na podlahu a už se nezvedla. M. D. a jeho podřízení se ji snažili probudit fackami a ranami pěstí. Když tato svérázná léčba nepomáhala, zavolali záchranku. To už však byla žena mrtvá…

Soudní pitva prokázala, že učitelka M. K. utrpěla menší krvácení do mozku, navíc měla mnoho pohmožděnin a protrženou zadní stěnu pochvy. Překvapením však byla příčina smrti. Ženu nezabilo surové zacházení, zemřela na otravu alkoholem. Proto byl M. D. odsouzen jen k desíti měsícům vězení za ublížení na zdraví.