Hodnota komnaty vyzdobené jantarem, zlatem a drahými šperky je odhadována na bezmála 9,3 miliardy korun! A podle expertů je součástí pokladu, jejž nacisti uloupili za 2. světové války (Blesk informoval). Po vlaku, který náklad převážel, teď pátrají v polském Walbrzychu, kde vypukla zlatá horečka.

„Ukrytý vlak je téměř s jistotou zaminovaný, hledačům pokladů jde o život,“ varují úřady. Vidina zbohatnutí je však pro mnohé silnější než strach ze smrti… „Ve vlaku budou určitě všelijaké malby, diamanty, rubíny a jiné drahé kameny,“ je přesvědčený Tom Bower, který je autorem knihy o Jantarové komnatě a dlouhé roky se nejhledanějším pokladem světa zabývá.

Za pravdu mu dává i německý hledač pokladů Peter Haustein. „Vědecké rozbory půdy prokázaly, že hornina obsahuje zlato,“ říká o místě poblíž hranic s ČR.

Navíc zámek Ksiąz ve Walbrzychu, který leží zhruba 20 kilometrů od Adršpašských skal, se prý měl stát sídlem Adolfa Hitlera (†56) a nacisté se v něm chystali Jantarovou komnatu nainstalovat.

Zámek se rovněž nachází nedaleko komplexu Obr, s nímž je údajně propojen komplexem tunelů. Vybudovali je nacisté a právě teď v nich hledači pátrají po jejich pokladu. Náhoda? To zřejmě ukáže až čas.

Příběhy z pekla!
Autor: Blesk

Fotogalerie
12 fotografií