Ta známá verze legendy o prokletí korunovačních klenotů hovoří o tom, že kdo si Svatováclavskou korunu nasadí na hlavu neoprávněně, do roka zemře. Zpupný nacista Heydrich tak prý učinil, a posléze skutečně podlehl následkům atentátu, který na něj připravil odboj. Příznivci spikleneckých teorií v tom vidí jasnou souvislost.

Dechberoucí Zázrak 5: Smrt z rukou králů
Autor: Petr Kopl

Komiksový měsíčník Dechberoucí Zázrak, který pojednává o prvním českém superhrdinovi, si tuto pověst vypůjčil jako výchozí zápletku pro jeden ze svých příběhů s podtitulem Smrt z rukou králů. „Ovšem podle naší verze Heydrich zemřel okamžitě, na místě, kdy ho černá magie doslova pohltila zaživa na podlaze svatovítské katedrály. V komiksu se také dozvíme, že Hitler nechtěl, aby pravdivost pověsti povzbudila Čechy k dalšímu odporu, a na místo Heydricha dosadil dvojníka. Atentátu Kubiše a Gabčíka už podlehl jen onen dvojník,“ přibližuje start příběhu populárního komiksu a současného hitu pro mládež jeho scenárista Petr Macek.

Reinhard Heydrich jako postava v komiksu Dechberoucí Zázrak
Autor: Petr Kopl

Komiks vyšel jen krátce před tím, než slavné klenoty opět opustí kryptu a budou znovu představeny veřejnosti. K vidění budou od 15. do 29. května.

Objednejte si komiks Dechberoucí Zázrak s klenoty i předchozí díly! 

Předplaťte si komiks Dechberoucí Zázrak.
Autor: Blesk

Fotogalerie
6 fotografií