Po trojici někdejších členů teroristické skupiny – Ernstu-Volkeru Staubovi, Burkhardu Garwegovi a Daniele Kletteové – německá policie pátrá kvůli přepadení dvou dodávek převážejících peníze. Jde o případy, které se staly loni u Stuhru a u Wolfsburgu ve spolkové zemi Dolní Sasko. Letos v dubnu se k německé policii připojila policie švédská, která našla stopy členů RAF na jihu Švédska.

Agentura DPA uvedla, že vyšetřovatelé nyní přišli na to, že se Staub, Garweg a Kletteová pravděpodobně podíleli i na šesti loupežných přepadeních obchodů na severozápadě Německa. Server Spiegel Online uvedl, že si při nich mohla trojice přijít až na 380.000 eur (10,3 milionu Kč), kterými pravděpodobně financuje svůj život v ilegalitě.

Akce RAF si v 70. až 90. letech vyžádaly přes tři desítky obětí, včetně vysoce postavených osob a představitelů německého průmyslu a finančnictví. Staub, Garweg a Kletteová se podle policie přímo podíleli například na pumovém útoku na novou věznici v hesenském Weiterstadtu v roce 1993.

Nejznámějšími oběťmi RAF se stali generální prokurátor Siegfried Buback, bankéř Jürgen Ponto a šéf sdružení zaměstnavatelů Hanns Martin Schleyer, kteří byli zavražděni v roce 1977.

Někteří členové RAF jsou dodnes na seznamu hledaných osob. Vyšetřovatelé také stále neznají konkrétní pachatele některých atentátů a vražd, například podnikatele Ernsta Zimmermanna (1985), manažera koncernu Siemens Karla Heinze Beckurtse (1986) nebo šéfa úřadu pro privatizaci majetku zaniklé Německé demokratické republiky Detleva Rohweddera (1991).