Jon emigroval do Spojených států kolem roku 1907 a 1908. Byl aktivním kriminálníkem, který byl zapleten do obchodu s drogami a nelegálním alkoholem v Nevadě.

Gangster byl po bohaté zločinecké kariéře zatčen za vraždu majitele prádelny Toma Quonga Keena (†74), který patřil ke konkurenčnímu Bing Kong Tong. Později byl odsouzen k trestu smrti.

Kriminálník se měl stát prvním člověkem popraveným smrtícím plynem. První pokus o ukončení jeho života však nevyšel. Plyn mu totiž pustili přímo do cely, když spal.

Z té ale unikal, takže Jona nezabil. Věznice nakonec předělala řeznictví na dvorku na podomácky vyrobenou plynovou komoru, v níž byl Jon popraven. Od té doby se podoba komor změnila.

Nechvalně proslulé se staly během druhé světové války.Nacistické Německo používalo k masovým popravám Židů. V tomto období vznikly dokonce pojízdné plynové komory.

Dnes využívá v USA plynové komory k popravě pouze pět států. Jde přitom pouze o alternativní způsob popravy. Jako nejčastější jed se používal kyanovodík.

Fotogalerie
10 fotografií

VIDEO: ISIS se uchyluje k nejkrutějším popravám

Video
Video se připravuje ...

Islamisté popravili 21 křesťanů Youtube