Slavný herec Bruce Lee, který představil bojová umění široké veřejnosti ve svých filmech, zemřel ve dvaatřiceti letech, podle oficiálních údajů na alergickou reakci, kterou způsobil prášek na bolest hlavy. Mnozí se ale domnívají, že byl zavražděn čínskou mafií, které odmítl platit "ochranářský poplatek" tedy jakési výpalné pro hvězdy, které bylo v té době běžné. Když z něho mafie, která si říká Triad, nic nedostala, rozhodla se mu pomstít a postarala se o jeho konec.

A okolnosti jeho smrti jsou opravdu zvláštní. Podle výpovědi jeho ženy jel v osudný den okolo páté odpoledne Bruce Lee s producentem svého nového filmu Raymondem Chowem do domu herečky Betty Tingpei, kde pracovali na společném filmu.

Producent odjel na chystanou večeři, na kterou byli zvaní i Lee a Tigpei. Proč neodjeli s ním je ale záhadou. Zůstali u ještě doma a herce pak prý začala bolet hlava a Betty mu dala prášek. Lee si odešel lehnout a když v sedm večer volal producent, proč ještě nedorazili na večeři, Betty přiznala, že nemůže Bruce probudit. Místo toho aby ale zavolala záchranku, přijel sám producent. Když ani ten herce, který už byl tou dobou nejspíše mrtvý, nevzbudil, zavolala Betty svého osobního lékaře. Až on pak zavolal záchranku. Po převozu do nemocnice byly všechny pokusy o oživení Leeho marné a herec byl prohlášen za mrtvého.

Podle pitvy byl příčinou smrti otok mozku, který vznikl při alergické reakci. Proč ale zůstali oba herci osamotě místo toho, aby jeli na plánovanou večeři a proč nikdo neodvezl Leeho do nemocnice mnohem dřív? Podle fanoušků konspiračních teorií spolupracoval producent Raymond Chow s Triadou a pomohl se herce zbavit. Lee se totiž chtěl přestěhovat do Hollywoodu a o to někdo, kdo vydělával miliony na jeho filmech v Číně, určitě nestál.

Mnozí si myslí, že ani tragická smrt jeho syna Brandona při natáčení legendárního snímku Vrána nebyla nehoda ale mafie, která se mstila i na další generaci. Herec Brandon Lee zemřel při natáčení, kdy z neznámých důvodů vypálila ostrá rána z pistole, která měla být nabitá jen slepými. Přímý zásah z několika málo metrů herec nepřežil a ti, kteří věří, že smrt obou byla jen nešťastná náhoda rádi mluví o prokletí rodinu Leeů.

O další pomyslnou temnou kaňku Hollywoodu se stará scientologická církev, pochybná náboženská organizace založená L Ron Hubbardem v roce 1954. Hubbard byl autorem scifi a jeho církev je založená na stejném principu, jako zápletka jedné z jeho knih. Scientologické centrum pro celebrity je ale oblíbeným útočištěm například pro Travoltu nebo Toma Cruise a scientologická organizace je známá tím, že očekává diskrétnost a vysoké členské příspěvky. Kromě toho ale také kolem osoby Hubbarda vybudovala jakýsi kult osobnosti, který se opovážil porušit herec, o němž mnozí věří, že ho zabila právě scientologická církev.

Philip Seymour Hoffman hrál hlavní roli ve filmu Mistr (2012), kde ztvárnil charismatického muže, který vede skupinu svých věrných následovníků, aby rozšířil své  nové náboženství. Ačkoliv nese jeho postava jiné jméno, má mnoho společného právě s L Ronem Hubbardem, což neušlo pozornosti scientologů, kteří se snažili změnit scénář a zabránit tomu, aby film viděl světlo světa. Církev se tímto filmem cítila uražená a pro mnohé byla Hoffmanova smrt v roce 2014 důkazem, kam až sahá její moc.

Hoffman zemřel na drogové předávkování a ke své závislosti se vrátil po mnoha letech, kdy byl tzv. čistý. Zastánci této konspirační teorie tvrdí, že se o to, aby se Hoffman vrátil zpátky k drogám, postarala hlavně scientologická církev, která se tak mstila za film, který nevykresloval jejího tvůrce v takovém světle, v jakém by si přála.

Hollywood sám je plný tajemství a teorií a tak přirozeně láká oči milionů pozorovatelů. Už během zlaté éry upláceli producenti místní policii, aby prohřešky některých vybraných hvězd přehlížela a snad nikde jinde na světě neexistuje tolik tajemství, jako právě v Hollywoodu, místě, který je založen na lidských příbězích, kde ty nejlepší jsou zároveň ty nejzáhadnější.

Fotogalerie
33 fotografií