Přezdívalo se mu Loupající se maso nebo Vrásčité maso. Při pohledu na jeho tvář je ihned jasné proč. Narodit se měl už v roce 1784. Smrt zastihla Johna Smitha 7. února 1922, což znamená, že svůj život prožil ve třech různých stoletích. Možná.

Prokázat, že žil Smith 137 nebo podle některých údajů dokonce 138 let, se nikdy nepodařilo. Paul Buffalo, který v dětství žil v kmeni Odžibvejů dokonce nazýval Smitha dědečkem. Biologicky jím ale nebyl. Legendární indián měl za svůj život 8 manželek.

Vlastního potomka však nikdy nezplodil. Jeho jediným adoptovaným synem byl Tom Smith. Buffalo uvedl několikrát, že mu starý indián řekl, že mu bylo mezi osmi až deseti roky, když padaly hvězdu. Tento jev je ve vědeckých kruzích známý jako meteorický roj Leonidy.

Na obloze se objevil v roce 1833. Kdyby to byla pravda, znamenalo by to, že se narodil mezi lety 1823 až 1825 a bylo mu tak “jen“ necelých 100 let. Podle údajů Ransoma J. Powella, který spravoval data o indiánech, zemřel Smith v 88 letech.

Byla to nemoc, ne věk, kvůli které vypadal tak jak vypadal,“ prohlásil Powell. Pravdu i Smithovi se tak už nikdy nedozvíme. Legendy o něm však kolují dál. Indián je pohřben na hřbitově v minnesotském městečku Cass Lake. Na náhrobku má jako datum narození uvedený rok 1784.

Fotogalerie
8 fotografií