Identita záhadného vraha známého pod přízviskem Jack Rozparovač nebyla nikdy odhalena. Ano, existují dohady, dokonce se traduje, že se jednalo o zvrhlého přistěhovalce z Polska, ale potvrzeno to nikdy nebylo. Celkem zabil pět žen a traduje se, že ještě další čtyři (u těch se to ale neví jistě). Vraždy měly u policie pracovní název „Vraždy ve Whitechapelu“.

Sériový vrah, který se stal záhadou kriminalistiky, si liboval v ostrých nožích a kuchání prostitutek. Místa činu byla jen pro silné žaludky. Nejprve totiž ženy podřezal a pak je podélně rozpáral. Vždy stejný vzorec. Vždy stejný konec. Strašná brutalita a zlost, se kterou těla zohavoval, se jen tak nevidí. Jisté je, že šlo o psychicky velice narušenou osobnost.

Při vraždě druhé prostitutky Annie Chapmanové prý dokonce z těla vyřízl dělohu! Jack Rozparovač se bavil a svou brutalitu stupňoval. Třetí zabitou a znetvořenou se stala Elizabeth Strideová. Na tu vrah v černém plášti neměl tolik času, byl totiž vyrušen.

Traduje se, že prý poslal Centrální zpravodajské agentuře výsměšný dopis, kde si dělal legraci z vyšetřovatelů a jejich neschopnosti. Psán byl, jak jinak, inkoustem v barvě krve. Jack Rozparovač v něm tvrdí: "Z poslední prácičky mi zbylo trochu červenýho matroše, schoval jsem si jej do láhve od piva, jenže když jsem jím chtěl psát, tak to nešlo. Ale červený inkoust je taky, myslím, v pohodě, haha." Prý příště pošle policii uši oběti.

Jak napsal, tak i udělal. Zprávy, které nejprve nikdo nebral vážně, začaly být seriozní. Tělo čtvrté oběti Catherine Eddowesové totiž opravdu ucho nemělo.

Naposledy udeřil 9. listopadu. Zabil Mary Jane Kellyovovou v jejím londýnském bytě. Měl na ni dostatek času, takže si dovedete představit, jak muselo vypadat místo činu. Hrůzně... Znetvořil ji tak, že identifikace byla skoro neproveditelná. Kromě toho jí vyřezal z těla nějaké vnitřnosti, pořezal ji i na vnějších částech.

Nebyl nikdy dopaden. Ač se kolem něj vytvořila téměř kultická aura. Nikdo nic nevěděl a neviděl. Své tajemství si tak odnesl do hrobu.

Fotogalerie
54 fotografií