Vítězka porotu zaujala nejen půvabem, ale i volnou disciplínou. Předvedla svižný tanec nazvaný Tentokrát se budu smát já, při kterém střídala převleky a vlajky. Svazijka zatančila africký tanec, Ruska si získala body kočičím tancem na hudbu k filmu Růžový panter.

Jako miss sympatie porota zvolila Slovenku Zuzanu Zliechovcovou. Gruzínka Nina Davitinidzeová se stala miss neslyšící Evropy. Česko reprezentovala devatenáctiletá Eva Michálková z Prahy, avšak nepodařilo se jí získat žádné umístění.

Tanec si i přes handicap letos jako volnou disciplínu vybrala většina finalistek. Kromě národních tanců tančily sambu, rumbu a jiné moderní tance. Neslyšící dívky se při tanci orientují podle vibrací pódia a smluvených rytmických signálů.

Podle prezidenta soutěže Josefa Uhlíře jde o plnohodnotnou soutěž srovnatelnou s oběma českými soutěžemi miss. "Dnešní večer není o tom, kdo bude top, ale má podpořit tyto bytosti a popřát jim vše nejlepší," řekl.

Ke vzniku mezinárodní soutěže Miss Deaf World dali podnět neslyšící z Česka. Lidí s poruchou sluchu je v České republice kolem 800.000. První soutěž se konala v roce 2001 na španělském ostrově Mallorca, všechny další v Praze. Smyslem soutěže Miss Deaf World je podle Uhlíře stejně jako u ostatních soutěží krásy především otevřít dívkám dveře do světa modelingu a tím jim zajistit i lepší začlenění do společnosti.