Kalendář Pirelli 2010 se vrací zpátky ke kořenům do 60.-70. let, kdy byla hlavní dominantou čistá linie fotek a přirozená krása bez retuší. Kalendář Pirelli opět potvrdil své umělecké kvality.

Marloes Horst v kalendáři Pirelli pro rok 2010.
Autor: Terry Richardson

Letos kalendář vydává výrobce pneumatik, který vsadil na fotografa Terryho Richardsona, s pověstí nespoutaného rebela. “Mou technikou je absence techniky: objektivem je mé oko, mé charisma, má schopnost zachytit okamžiky pravdy, ať jsou jakékoli, zobrazit hlediska, použít barvu, světlo, scenérii – tyto aspekty fotografického umění jsou pro mě vždy důležité,” tvrdí fotograf.

 

Modelky s pneumatikou..
Autor: Terry Richardson

Rokem 2010 čtenáře provedou krásky světového formátu, například Miranda Kerrová a Catherine McNeilová z Austrálie, Maďarka Eniko Mihaliková, Georgina Stojiljkovicová ze Srbska či Ana Beatriz Barrosová a Gracia Carvalhová z Brazílie.

 

Rosie Huntington v kalendáři Pirelli pro rok 2010.
Autor: Terry Richardson

Kalendář Pirelli vychází vždy v limitované sérii 30 tisíc kusů, které jsou určeny společenské elitě, významným zákazníkům, slavným osobnostem i hlavám států, mezi jinými ho dostává i prezident Václav Klaus. Také letost bude v Česku jeden výtisk kalendáře předmětem aukce, jejíž výtěžek půjde na charitativní účely.

Fotogalerie
10 fotografií