Dívka léta 2010
Autor: Blesk.cz

Soutěž o nejhezčí dívku léta má na svém kontě už deset krásných vítězek. První Dívka léta, tehdy čtrnáctiletá Tereza Pidrmanová, byla zvolena už v roce 2000. Díky vítězství v soutěži získala práci pro prestižní modelingovou agenturu. Jak se změnil život některým dalším Dívkám léta?

Tereza Pidrmanová (24): Dívka léta 2000

Pracovala pro prestižní agenturu

597322:gallery:true:true

Tereza se první Dívkou léta stala v pouhých čtrnácti letech. „Tehdy mě do soutěže přihlásili rodiče, chtěli, aby ze mě byla modelka,“ říká dnes Tereza. Jejím snem bylo už tehdy stát se pilotkou dopravních letadel, dnes pracuje na letišti. „Vítězství a následné zkušenosti s modelingem pro mě byly zajímavým dobrodružstvím.

K modelingu jsem se dostala vyloženě jako slepý k houslím. Předváděcí mola, móda a příbuzné věci ale nakonec první místo v mém žebříčku zájmů neobhájily,“ vysvětluje Tereza. Tři roky pracovala pro prestižní agenturu Czechoslovak models, která zastupuje třeba i Terezu Maxovou nebo Evu Herzigovou. „Vzpomínky a fotky zůstaly, a to mi z této oblasti do života stačí,“ směje se.

Tereza v současnosti studuje Policejní akademii a pracuje u bezpečnostní agentury na letišti. „Pilotování to sice není, ale svým způsobem se mi ten sen o práci v letectví splnil,“ říká. Do podobné soutěže už by se sice nepřihlásila, své dceři by v tom ale rozhodně nebránila. „Pokud bych viděla, že na to má náturu, předpoklady a odvahu, tak proč ne. Třeba naopak jí by to ten život právě změnilo,“ říká rezolutně.

I tyhle dívky vyhrály...

Dívka léta 2002: Laura Schoupalová (28)

Ze soutěže Blesku modelkou v Indonésii

597320:gallery:true:true

Dívka léta 2002 se díky hlavní výhře v soutěži krásy Blesku podívala do Thajska, a to se jí stalo osudným. „Thajsko se později stalo mým domovem,“ říká Laura. Z Laury se později stala profesionální modelka působící v Asii. „Podepsala jsem smlouvu s Elite Models a odletěla do Asie, kde jsem pracovala v celkem jedenácti zemích.“

Nakonec zakotvila v Indonésii, kde žije už čtvrtým rokem. Má manžela, téměř roční holčičku a změnila si křestní jméno. V asijském státě vystupuje jako Monica Aziz. „Modeling je zde na vysoké úrovni a jsem tu považována za místní topmodelku,“ chlubí se.


Dívka léta 2003: Petra Šimáčková (37)

S Dívkou léta ukončila kariéru

597325:gallery:true:true

Pro Petru Šimáčkovou z Jablonce nad Nisou bylo vítězství v Dívce léta takovou třešničkou na dortu kariéry. „Bylo mi třicet a s kariérou modelky jsem zrovna končila,“ přiznává Petra. Ta tehdy radikálně změnila životní styl a už šest let se věnuje jen své profesi lektorky dětského plavání a cvičení a fyzioterapeutky. Dnes už by se do soutěže krásy nejspíš nepřihlásila. „Viděla bych to spíš na soutěž ve vaření,“ směje se.


Dívka léta 2005: Michaela Kolínská (27)

Modeling má jako koníček

597324:gallery:true:true

Finalistka Miss ČR z roku 2002 zkusila před pěti lety soutěž Dívka léta a s přehledem vyhrála. U modelingu zůstala dodnes, i když ho má jen jako koníček. „Prakticky ihned po soutěži jsem odcestovala do USA, kde jsem studovala Ashtanga jógu,“ říká.

Na chození po přehlídkových molech ale nezanevřela. Občas si tím zpříjemní volný čas. „Někdy přijmu nějakou nabídku. Před nedávnem jsem se zúčastnila benefiční módní přehlídky v Itálii,“ říká. V současné době se Michaela profesionálně věnuje hlavně vyučování jógy.


Dívka léta 2006: Petra Šurinová (25)

Zkrášluje ostatní ženy

597321:gallery:true:true

Petra na soutěž podobně jako ostatní vítězky vzpomíná s nadšením. „Vyhrála jsem automobil a krásnou dovolenou, to se málokteré dvacetileté dívce poštěstí,“ říká. Modelingu se ale příliš nevěnuje, i když by chtěla. „Nemám ty správné předpoklady, navíc modelek je dneska hrozně moc a málokterou to opravdu uživí,“ vysvětluje. Sama se živí jako manikérka a nehtová designérka.


Dívka léta 2007: Šárka Moutvičková (27)

Fotomodelkou i jako maminka

597323:gallery:true:true

Šárce Dívka léta do života zasáhla, i když ne jen v tom pozitivním smyslu. „Potkala jsem spoustu zajímavých lidí, na druhou stranu mi někteří ukázali pravou tvář a dost mě zklamali,“ říká maminka jedenáctiměsíční holčičky.

Fotomodelingu se i přes mateřství věnuje stále a kdyby měla příležitost, klidně by se vrhla do další soutěže. „Kdo nic nepokouší, nic nezíská,“ říká rezolutně. „Vzhledem k tomu, že jsem nižší než sto sedmdesát centimetrů, tak jsem od soutěží úrovně Miss a podobně ustoupila,“ přiznává spokojená maminka.


Dívka léta 2008

Tereza Letáková (21)

597326:gallery:true:true

Modelingem si přivydělává
Pro Terezu se soutěží nic moc nezměnilo, účasti ale v žádném případě nelituje a do podobné soutěže by se nejspíš zase přihlásila. „Díky Dívce léta jsem se dostala i do semifinále České Miss a byla to skvělá zkušenost,“ přiznává Tereza. Momentálně je nezaměstnaná, a tak si příležitostně modelingem opravdu i přivydělává.


Chcete se stát Dívkou léta 2010?

1. Zaregistrujte se na stránkách soutěže www.divkaleta.cz. Pokud již máte registraci například na serveru www.blesk.cz hotovou, můžete ji pro účast v soutěži použít.

2. Přihlašte se pod svým uživatelským jménem a vyplňte on-line přihlášku do soutěže Dívka léta 2010.

3. Spolu s přihláškou vložte svou první hlavní fotografii. V dalším kroku můžete nahrát fotek víc. Je možné vložit i krátké video.

Soutěž je pouze pro dívky ve věku 16–26 let. Pravidla a další podmínky najdete na stránce soutěže www.divkaleta.cz.

Jak bude soutěž probíhat:

1. etapa – Přihlašování do soutěže bude probíhat od 11. 7. do 21. 8.

2. etapa – Hlasování na webu o padesát nejlepších dívek proběhne od 22. 8. do 12. 9.

3. etapa – Semifinále, ve kterém se 50 nejlepších dívek objeví v tištěném Blesku proběhne od 15. 9. do 21. 9 do 14:00 hodin. Lidé pak pomocí SMS vyberou deset nejlepších dívek postupujících do velkého finále, které se bude konat 24. 9. V něm vybere Dívku léta 2010 odborná porota.

Co můžou tři nejkrásnější dívky vyhrát:

Blesk Dívka léta 2010 získá zájezd v hodnotě 30 000 Kč, kosmetický balíček

1. vicemiss Blesk Dívka léta 2010 dostane zájezd v hodnotě 15 000 Kč, kosmetický balíček

2. vicemiss Blesk Dívka léta si odnese poukaz na zboží v hodnotě 5000 Kč, kosmetický balíček

Všechny tři dívky navíc dostanou možnost využít svou tvář v promo akcích deníku Blesk v roce 2010 a při splnění podmínek se účastnit semifinále soutěže Česká Miss