Na pořad dosud koukaly obvykle jen děti, nyní ale nejspíš získá novou cílovou skupinu – tatínky. Moderátorka pořadu Kristýna Šarhová, která spolu s klavíristou Zdeňkem Králem nenásilně nutí děti k pohybu, se při tancování roztočila tak, že se jí zvedla sukně. Dokonce to vypadalo, že pod ní nic nemá!

Video
Video se připravuje ...

Záběr odhaleného zadečku trvá jen chviličku. Přesto si ho pozorní diváci všimli. Reprofoto ČT

Záběr Kristýnina zadečku okamžitě zaplavil sociální sítě a Česká televize se za něj začala omlouvat. Prý šlo o chybu. „Dětem i rodičům se za nešťastný, ani ne sekundový záběr omlouváme. Vznikl v důsledku chybného střihu a záběrování a odpovědný zaměstnanec bude za své pochybení penalizován,“ řekl Blesku Jan Souček, ředitel Televizního studia Brno, kde pořad Hýbánky vzniká.

Žádné mravní ohrožení

Že by Hýbánky nějak děti ohrozily, ČT odmítá. „Vzhledem k délce záběru ve vysílání, jakkoliv nevhodný byl, nepředpokládám, že by mohl pro kohokoliv představovat mravní ohrožení,“ doplnil Souček.

Byla nahá, nebo ne?!

Diváci také hojně spekulují o tom, jestli byla Šarhová úplně nahá nebo ne. Podle zpomaleného záběru se zdá, že měla červené kalhotky. „Přestože mohl záběr evokovat něco jiného, moderátorka pod stylizovaným krojem oděná byla,“ tvrdí ředitel.

Taneček, při kterém ukázala víc, než by chtěla, si přitom naplánovala sama. „Zdeněk vždy vybere písničku a já na ni vymyslím choreografii,“ vysvětlila moderátorka před časem v pořadu Sama doma, kde s Králem Hýbánky představovala. „Že by Týna třeba dělala kotrmelce a já bych vymyslel, co tam dáme za písničku?“ zamyslel se hned Král. „S přípravou pořadu mi pomáhá celá rodina. Snažím se, aby to bylo kreativní, zajímavé a zábavné,“ usmála se Kristýna, maminka ročního klučiny. Tak tohle se jí teda fakt povedlo…

Co na to diváci?

Curious: „Pěkněj zadek, vůbec se nemusí stydět ukazovat ho v telce.“
Akvidzerp: „Nějak je třeba ty děti přitáhnout k pohádkám. A když se bude dívat taťka, tak děti určitě taky.“
Arthur Dent: „Vskutku důmyslná kampaň, jak lidi od počítačů přitáhnout zase před televizní obrazovky.“
Jakub Wehrenberg: „Hýbánky jako hýždí líbánky?“
Tomáš Machálek: „Musím ocenit pořad Hýbánky, který s využitím hezkého modelu demonstroval princip a význam rotačního pohybu.“
Zeal: Hýbánky: Hravé cvičení, které tě zvedne ze židle. Slogan nelže.“

Takhle se představila na stránkách pořadu…

Ahoj, jmenuji se Týna a nemám ráda nudu. V Hýbánkách cvičím, zpívám lidové písničky, taky trochu řádím a občas i tančím. A tohle všechno můžete dělat se mnou i vy. Můžeme společně rozhýbat i ten nejmenší sval na našem těle, protože to mě baví ze všeho nejvíce. Moje poznávací znamení jsou dva drdůlky, které mi pomáhají vymýšlet zábavná cvičení k písničkám.

ČT pořad stáhla z Ivysílání

Každý díl Hýbánek, který jste prošvihli, si můžete pustit na Ivysílání na stránkách www.ceskatelevize.cz. Jenže pozor! Chcete vidět díl, ve kterém moderátorka odhalila zadeček? Máte smůlu. ČT díl z 28. září stáhla. „Litujeme, tuto část nelze přehrát. Licence pro internetové vysílání již skončila,“ píše se na stránkách. Do vysílání se prý ale vrátí. „Pořad nasadíme po nezbytné úpravě,“ řekl ředitel Jan Souček.

Fotogalerie
5 fotografií